Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 46

Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 46
Anmeldelse - Masser af el-tromme for pengene - Soundcheck.dk
Cookie persondata politik for GAFFA A/S
Log ind eller opret en gratis konto
07-09-2001

Masser af el-tromme for pengene


Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 245
Skrevet af: Søren Korsgaard

Yamaha DTXPRESS er - ligesom Rolands TD-6K – et rigtigt godt bud et el-trommesæt i den billige ende. Der er problemer med at spille sagte på sættet, men det lyder godt, er nemt at arbejde med, og så er det bundsolidt. Og man kan få dage til gå med at spille til de indbyggede sange.

DTXPRESS kommer så komplet, som man kan forvente. Det eneste, der mangler for at være klar til at spille, er et par trommestikker.
Tideligere var der ikke pedal og stol med til sættet, men da jeg skulle i gang med at teste DTXPRESS, kunne jeg ikke få min egen pedal til at passe. Jeg henvendte mig til Yamaha og gjorde dem opmærksom på problemet, og de reagerede ved at love, at der fremover bliver leveret en pedal og en stol med sættet. Dét er virkelig fin service. Godt gået Yamaha. Har man i forvejen en stol og en pedal, der vel at mærke passer, kan man dog købe sættet uden. Det er kundeminded fleksibilitet.

Opstilling

Sættet ankom i en papkasse, og et enkelt kig på billedet i manualen - så gik opstillingen meget nemt. Og det er rart, at racket følger med: Det er nemt at arbejde med, virker meget solidt, og så kan det spændes så tilpas stramt op, at det ikke rokker sig, når man spiller på det.
Ved opstillingen er det vigtigt at nævne, at der blandt de mange medfølgende kabler er ét stereokabel. Det skal sidde på hihatcontrolleren, ellers virker hihatten ikke. Der gik lidt tid, før jeg fandt ud af, hvad der var galt. Men okay: Jeg kunne jo bare have læst, hvad der står på pedalen.
Der er rigtig mange muligheder i DTXPRESS. Først og fremmest er der 50 forudprogrammerede sæt, man lige kan checke af til en start. Der er noget til alle stilarter, og finder man ikke det man søger, kan alle lyde ændres. Der er i det hele taget mange forskellige parametre, der kan indstilles ved hver enkelt lyd, men det vender vi tilbage til.

Svært at spille sagte

Der er præindspillet 99 forskellige sange i forskellige stilarter i DTXPRESS, så man har altid noget at øve sig til.Under testen blev jeg gang på gang grebet af at spille og spille. Jeg glemte næsten, at jeg var i gang med at teste trommerne.
Padsene virker ok. Man kan selvfølgelig altid ønske sig mere, men for et begyndersæt er de udmærkede. De trigger ganske hurtigt, og der er mange forskellige måder, man kan slå på og få forskellige lyde frem. Ghostslag er padsene dog ikke så vilde med, men det kan blive ganske godt, hvis man arbejder lidt med trigger-indstillingerne. Det svageste led i denne forbindelse er bækkenerne, der skal slåes hårdt og præcist. Det gør det lidt svært at spille sagte.

Betjening

Til at kontrollere hele herligheden er der en boks med indgangsstik, midistik og computertilslutning på bagsiden. Der er valgfri input-dæmpning på de seks første pads, og der er ekstern strømforsyning. Men for en gangs skyld har man tænkt sig om ved valget denne løsning: På bagsiden af boksen er der en klemme, man kan sætte kablet i, så det ikke rykkes ud ved et uheld. Ganske smart.
Til højre på boksens forside er der 15 trykknapper til at styre sættet med. Flere af dem har dobbeltfunktion, men når man har arbejdet lidt med sættet, og evt. har manualen ved sin side, går det meget nemt. Til venstre på boksens forside er der fire drejeknapper og to inputstik, dels til hovedtelefoner dels til aux. Man kan altså tilslutte en cd eller lignende og akkompagnere. Ganske brugbart. Aux, click og akkompagnementet har hver sin volumenkontrol, mens selve trommevolumen er en dobbeltknap, der også virker som tænd/sluk.
Midt på boksen er der et LCD-display, der i sagens natur ikke er alt for stort. Men det virker faktisk fint, og viser det, man har brug for - og ikke mindst: Det, man har bedt maskinen om at vise. DTXPRESS giver mulighed for at optage sine egne grooves og checke dem af i forhold til tempo og feeling. Det er brugbart, og man effektiviserer sin øvning på denne måde.

Konklusion

Yamaha har lavet et rigtigt godt begyndersæt. Der er hvad man kan forvente og lidt til.
Sættet lyder godt, og er nemt at arbejde med. Det er perfekt til skole-, undervisnings- og institutionsbrug, da det virker meget solidt og ikke tager skade af, at man går til den, når man spiller på det. De indbyggede sange er rigtigt gode til at øve efter, og man kan få dage til gå med at spille til dem. Eneste anke er den manglende mulighed for at spille sagte.
Til prisen får man rigtigt meget trommesæt og man skal ikke ud og købe rack eller andet dyrt for at komme i gang.
De er ikke en afløser for det akustiske sæt, men et godt supplement og ideelt til øve- og midi-brug. Men det trigger ikke præsict nok til at man kan bruge det i alle sammenhænge. Brugerfladen er ikke enkel nok til livebrug da knapperne faktisk er for små til at bruge i kampens hede.

Detaljer

Tone-generator: 16-bit AXM2

Maximum Polyfoni: 32

Voices: 910 Tromme/percussion, 128 keyboard

Trommesæt: 48 preset/32 user

Trigger setup: 7 presets

4 user memory locations

Sange: 95 preset, 32 user

Display: 16 x 2 karakterers LCD

6 LED knapper, 9 øvrige knapper

4 Drejeknapper

Power: 12V adaptor

Fysisk: 220 x 240 x 44 mm. 1,6 kg.Flere anmeldelser

Om Soundcheck | Annoncer | Kontakt | Jeg er lavet af BandBase.dk og GAFFA.dk