Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home_cpanel/soundcheck/public_html/inc/db_open.inc.php on line 36

Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 46

Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 46
Anmeldelse - Det smukkeste sæt... - Soundcheck.dk
Cookie persondata politik for GAFFA A/S
Log ind eller opret en gratis konto
09-09-2001

Det smukkeste sæt...


Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 245
Skrevet af: Søren Korsgaard

Man kan se at Yamaha også laver akustiske trommer. DTExtreme har testens flotteste look, og spillemæssigt er vi også nær toppen.

Da jeg pakkede dette sæt ud af kasserne blev jeg meget overrasket. De ligner rigtige trommer! En lighed man jo ikke kan beskylde de andre sæt for. Yamaha har lavet det flotteste sæt af dem alle. Når det er stillet op ser det simpelthen fantastisk godt ud. Der er kælet for detaljen og man ser, at Yamaha er den eneste af de tre testede fabrikanter, der har erfaring med produktion af rigtige trommer.

Opstilling

Hvis man nogensinde har prøvet at stille et villatelt op uden tegningen over hvordan stængerne skal vende og sættes sammen, så ved man hvad jeg snakker om. Stativet var skilt ad i atomer og der var ikke skyggen af vejledning i kassen. Det skal til Yamahas forsvar siges, at sættet kom fra en forhandler, der havde glemt at vedlægge papirerne, men alt i alt tog det noget tid.
Men op kom det. Yamaha har som det eneste sæt separat lilletrommestativ. Det giver mulighed for i højere grad at få sættet til at stå som man plejer. Bækken-stativerne er forsynet med en lille tap, som holder bækkenpadsene på plads. Det fungerer udmærket.

Gode reifer

Yamahatrommerne er forsynet med trækedel og reiferne på trommerne, er af hård gummi. Yamaha har gjort meget ud af de triggere, der sidder på reifen. Det giver rigtig mange muligheder, at man kan have forskellige lyde på skindet og på reifen.
Trommerne er nok det nærmeste man kommer på almindelige trommer i spillefornemmelse. Tom-tommerne er af forskellig størrelse og de lyder godt. Lilletrommen trigger meget præcist over hele skindet og det er muligt også at lave vellydende kantslag på den.
Problematikken med bækkener har Yamaha løst med en løs klokketrigger. Den løsning fungerer rigtig godt.
Alt i alt er dette sæt meget tæt på et akustisk sæt hvad angår spille fornemmelse.
Hihatten er en pad med en løs pedal(controller) til. Det giver ikke helt den samme fornemmelse som med et rigtigt stativ.

Groove check er en nyttig funktion

Lydmodulet er meget advanceret og der er mange knapper at sætte sig ind i. Der er et stort centralt placeret LCD-display, der giver en masse oplysninger, men desværre er der så mange oplysninger, at det godt kan komme til at virke uoverskueligt især i en livesituation.
Til gengæld er der ti slidere der fungere som volume for de enkelte trommer. De kan også bruges til at sætte effekter og individuelle outputs for de enkelte trommer.
Yamaha har gjort meget ud af den indbyggede sequencer og de har indbygget noget de kalder Groove check Når man spille til et click eller til en af de preindspillede sange kan man optage det man selv spiller og når man Groovechecker det bagefter kan man se om ens tempo, kvantisering og groove er i orden. Det er en nyttigt feature i øvesammenhæng.

Avanceret kontrolmodul

Ellers er kassens interface bygget op omkring displayet med fem drejeknapper, der styrer de centrale ting i displayet. Under dem er knapperne til sequenceren, ved siden af Sequencer-afdelingen er der tre trykknapper til at styre bas, rytme og andre dele af de indspillede sange, så man kan fjerne det man ikke vil høre.
Øverst til højre er der en Sound button den giver mulighed for at høre de forskellige lyde uden brug af pads. Under denne er der ti trykknapper der vælger hvad man skal editere og hvilket mode kontrolboksen arbejder I. Nederst er der Exit og enter knapperne. Farer man fuldstændig vild i de forskellige menuer så tryk på EXIT så kommer man tilbage til Drum kit play mode og kan høre hvad man har lavet.

Konklusion

Yamaha har lavet det flotteste eltrommesæt jeg har set. Trommerne er flot forarbejdet og de ligner rigtige trommer. Tom tommerne har forskellige størrelse og lilletrommen står på sit eget stativ. De lyder godt og trigger udmærket. Der er lidt for meget lir efter min smag men det skyldes helt sikkert at har villet vise de mange muligheder der er i dette sæt. Yamaha har lavet rigtig gode triggere på reiferne af trommerne det giver både mulighed for gode kantslag, men også for helt andre lyde.
Spillefornemmelsen er på trommerne meget tæt på rigtige trommer.Flere anmeldelser

Om Soundcheck | Annoncer | Kontakt | Jeg er lavet af BandBase.dk og GAFFA.dk