Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 46

Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 46
Anmeldelse - Ny og nem gør det selv Monitor - Soundcheck.dk
Cookie persondata politik for GAFFA A/S
Log ind eller opret en gratis konto
24-03-2003

Ny og nem gør det selv Monitor


Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 245
Skrevet af: Søren Korsgaard

Speakerflex har specialiseret sig i at levere gode højtalerbyggesæt. Vi ser nærmere på deres lille monitor

Speakerflex er et dansk firma der, mod strømmen , har gjort op med den filosofi, at god hifi skal købes samme sted hvor man køber mælk og grønsager (Bilka og lign steder). De har lavet en internet baseret butik hvor de har udviklet nogle forskellige byggesæt. Vi vil i denne test se nærmere på deres SAT no1 og deres aktive Subwoofer.

Sat no.1Kort fortalt

Når man bestiller et sæt Sat no1 kommer de som komplette sæt. Det vil sige at alt hvad man skal bruge følger med sættet: 2 stk. danske Peerless 5½" skærmede bas/mellemtoner, 2 stk. danske 1" neodymium diskanter, 2 stk. færdigt monterede delefiltre lige til at montere uden lodning, 2 stk. basreflex porte, 2 stk. terminaler for tilslutning, dæmpemateriale for at kontrolere resonans i kabinettet. Sorte skruer til montering af enheder og tilslutning. Det er forsvarligt pakket så det ikke tager skade under transporten.

Kabinettet

Kabinettet til Sat no.1 er meget nemt at bygge selv.
på Speakerflex hjemmeside kan der downloades både tegninger og vejledninger men de findes selvfølgelig også her i artiklen. Som altid når man bygger noget selv, er precision vigtig. Jo mere precist man får skåret sine plader ud , jo nemmere er de at samle bagefter. Har man ikke det nødvendige værktøj, skal man overveje at få skåret pladerne ud hos en tømere eller snedker, det koster ikke alverden og kan spare en for mange ærgelser bagefter. MDF plade er guds gave til selvbyggeren; det er nemt at arbejde i, det er stærkt og det er relativt resonansfrit og dermed meget velegnet til højtalere.
Bemærk ar refleksporten kan placeres enten bagpå eller i bunden af kabinettet. Det giver mulighed for at hænge højtaleren på væggen, hvis der ikke er for meget bordplads i hjemmestudiet.

Montering af højtaleren

Hvis man følger vejledningen kan det ikke gå galt,vær omhyggelig med montering af ledninger Og et par meget gode råd:
KØB EN SKRUTRÆKKER DER PASSER TIL SKRUERNE!!. Det er katastrofalt et stikke en skruetrækker gennem membranen fordi den ikke lige passede til skruen.
BOR FOR !!, markér alle de steder hvor der skal skruer i, fjern højtalerne og bor for med et bor der er ca 1mm mindre end skruen. Derved formindsker du risikoen for at ødelægge noget og du bevarer også styrken i pladen og ikke mindst du gør det meget lettere at få skruen i .
Lav hullerne til højtalerne inden du går i gang med selve montagen.

Monteringen er som følger:

1. Placer delefilteret indvendigt i bunden eller på bagsiden. Det kan gøres fast med skruer eller lægges i en sillicone.

2. Tryk porten fast.,(hullet til porten skal være meget precist, ellers sidder den ikke fast, skulle uheldet være ude og den "slubrer" lidt kan det reddes med pakningstape).

3. Læg dæmpematerialet i og fordel det i kabinettet så top, bund, sidder og bag side er dækket. Porten må ikke spærres.

4. Sæt lednigerne på terminalen og skru denne fast. Husk rød ledning til rød terminal.

5. Sæt ledningerne fast på diskanten og skru den fast. rød ledning til diskantens + som er med en hvid markering.

6. Sæt ledningerne på bas/mellemtonen og skru den fast. + er stemplet på højttaler enhedens ene terminal.

Hvordan lyder den så?

Sat no.1 leverer varen i form af en uanstrengt gengivelse af både stemmer og musik. Den kan spille ganske højt især i forhold til størrelsen.
Den gengiver vokaler meget autentisk og dynamisk uden mislyde i form af for meget S og for meget nasal mellemtone. Om den er lineær nok til brug som decideret studiemonitor ved jeg ikke , da jeg ikke havde måleapparatur til rådighed da jeg lavede testen, men ved mange timers referencelytning og sammenligning med andre monitorer synes jeg den er godt med. Den spiller selvfølgelig ikke ned til 12Hz, men som monitor i et hjemmestudie er den et godt og ikke mindst billigt bud på titlen.
Til surround er den perfekt både til front og til baghøjtaler.
Hvis man arbejder med surround eller gerne vil have meget højtaler for sine surt tjente penge, kan jeg varmt anbefale Sat no.1. I prisklassen er der overhovedet ingen konkurrenter og selv hvis man går adskellige trin op ad prisstigen kan Sat no. 1 sagtens følge med.
En anden genial ting ved dette system er at Speakerflex har lavet kabinetter både til front og til center som benytter de samme enheder, derved opnår man den samme lyd hele vejen rundt.

Konklusion

Hvis man har et lille hjemmestudie og pengen til monitorer er små er Sat.no. 1 bestemt er overvejelse værd. Den kan lydmæssigt godt løse de fleste opgaver i hjemmestudiet tilfredsstillende. Der er brugt penge på gode enheder både mht højtalere og delefilter. Man sparer noget afgift og nogle arbejdslønninger ved selv at samle kabinetterne og skrue enhederne i.
Selvbyggeriet i dette sæt er til at overse og sættet kommer med en god vejledning og skulle man støde på et problem er der en udemærket hotline service hvor man kan få hjælp.
Alt i alt er Sat no.1 et godt gennemarbejdet byggesæt, hvor man får meget vellyd for sine pengeFlere anmeldelser

Om Soundcheck | Annoncer | Kontakt | Jeg er lavet af BandBase.dk og GAFFA.dk