Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 46

Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 46
Anmeldelse - Alt i en kasse til den kommende DJ - Soundcheck.dk
Cookie persondata politik for GAFFA A/S
Log ind eller opret en gratis konto
07-01-2004

Alt i en kasse til den kommende DJ


Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 245
Skrevet af: Søren Korsgaard

Hercules har med deres Dj Console lavet en kombination af et lydkort, spilcontroller og dj mixer/scratcher/preamp. Vi ser på om det er lykkedes for Hercules at ramme plet med denne satsning.

Det er første gang jeg skal teste et produkt af denne type. Hercules DJ console er et lydkort til din computer, med indbygget spilekontroller samt en komplet DJ pult hvor du kan mixe /scratche/manipulere dine MP3 filer og faktisk kan man også via line in manipulere med alm CD tracks. Det er en ordentlig mundfuld Hercules her har gabt over og vi ser på om det er lykkedes for dem at fuldende missionen; at lave en alt i en kasse til de DJ´s der vil bruge computeren som primær lyd kilde.
Der skal lyde en tak til Sune på Midtdata for at ha skaffet Hercules Dj console hjem så hurtigt

Indstallation

Nu er jeg ikke den største PC der går frit omkring, så hver gang der skal indstalleres nyt er det med en smule rysten på hånden. Men det viste sig hurtigt at være aldeles overflødigt. Man kommer selve konsolen ind i et USB stik indstallerer de medfølgende programmer og man er i høj grad Ready to rumble.
Det kan godt være at USB ikke er den hurtigste forbindelse i verden men det gav ingen nævneværdige problemer i testen.
Så en guldbamse for en nem indstallation.

Et kig på kassen

Hvis vi starter øverst til venstre har vi en trekanals EQ og volume sidder lige vedsiden af.Under EQ'en sidder start,cue og spole kanpperne(track frem og tilbage) Centralt sidder de to store Scratch hjul der kan simulerer vinyl plade fornemmelsen. Over disser sidder effekt delen, hvor man kan adderer effekter, lave loops "on the fly"pitche, .Denne afdeling er centreret omkring et joystik og to trykknapper som man kender fra en mus.
Nederst imidten sidder crossfaderen.
Selv om DJ console ikke er bygget i rustfrit stål har alle knapper virket upåklageligt gennem hele testen og det virker solidt nok, selvom det ved første øjekast ser noget FisherPrice plastik agtigt ud.
Foran på kassen sidder tilslutningerne til mikrofon og hovedtelefon og det er også her at man kan tilslutte et line signal og bruge en ekstern CD afspiller.
På bagsiden sidder der USB stik, Digital I/O og der er både optisk og coaxail tilslutninger , flot på et instrument i denne prisklasse.
Til venstre sidder højtaler tilslutningerne og igen overraskes man over at det er muligt også at bruge kassen som surround decoder, der kan afvikles fra alm. stereo til 5.1 dolby surround.
Meget flot.

Hul igennem

Vi testede maskinen i alm. stereo og det fungerede fint.
Dj funktionerne er gode og der ermulighed for at høre et nummer i hovedtelefonerne før det bliver afspillet ud over selve anlægget, der kan laves sætlister og afvikles fra de to afspillere. Der kan pitches og master tempoet kan ændres uden at ændre pitch. Med de tre effekt knapper kan man hhv lægge effekter på og lave loops og indsætte cuepoints, når man lige har prøvet det et par gange virker det meget logisk og man får lyst til at lege. Scratch aafdelingen virker også efter hensigten og der kan vælges mellem fem forskellige scratch typer.
Mikrofon afdelingen er nok det svageste punkt på maskinen, dels sidder knappen ikke oppe på toppen af maskinen så man skal kigge efter den ned foran lidt usmart, ellers virker det på den måde at når man trykker på volumeknappen fader musikken ned medens man snakker og når man trykker igen fades der op igen.
DJ Console vil kunne opfylde behovet for de fleste der vil igang med at lege DJ i et godt stykke tid.
Den er nem at tage med sig der følger faktisk en bære rem med når man modtager kassen.
Der er de funktioner man har brug for, så det er en fornuftig start på DJ karrieren at starte her.

DJ Console som Spilkontroler

Da DJ Console også kan bruges som spilkontroller fik jeg mine drenge tila t prøve den i dette regi.
Da de først lige havde vænnet sig til placeringen af knapperne var de begge meget begejstrede over joystikket. Det reagerer hurtigt og præcist og der hvor de plejer at buge mus til at kontrollerer et spile med blev det nemmere med joystikket. Den er selvfølgelig ikke bedre end de joystik der ellers kan fås på makedet, men når nu funktionen er indbyget er det oplagt at bruge den, og man kan godt spare pengene til et ekstra joystik med mindre at man er virkelig spilnørd.

DJ konsole som lydkort

DJ Konsole kan faktisk også fungere som lydkort i din computer. For dem der kun har det standar lydkort der tit og ofte sidder på bundkortet er DJ konsole en klar forbedring. Både spillyde og musik lyder udemærket gennem DJ console.

Konklusion

Hercules har med DJ console bevæget sig ud på et nyt marked. Der er andre kombatanter på denne arena, men der er ikke nogeen der tilbyder den samme pakke løsning som Hercules gør.
Prisen er fornuftig og man får meget for sine penge. Til de unge mennesker der vil igang med at scratche og ikke har de mange penge der ellers skal til kan dette være en løsning der er til at betale sig fra. Man kan så sige prøve af om det er noget man gider uden at blive flået. Kassen er ikke større end den er nem at slæbe med sig rundt, og USB tilslutningen gør at man ikke skal tænke på strømforsyning. Der er en fornuftig software pakke med i købet så man kan komme igang med det samme. Man skal ikke ud og indvestere i ekstra software.
Dj Console er ikke en professionelt Dj pult, men den er et godt afsæt til en måske kommende DJ.
DJ Console er endnu et eksempel på de sammensmeltninger vi ser nu om dage. Hvis vi bare går et par år tilbage var en kasse som denne for det første slet ikke på markedet og hvis den havde været havde den været ubetalelig.
Det at DJ console ikke er et stykke professionelt isenkram kan jo også godt høres på effekterne, mærkes på faderne osv. Men igen må prisen tages i betragtning og den erfrane DJ bytter alligevel ikke sin Vestax mixer for denne her så målgruppen er at finde andre steder, og for dem er kvaliteten af både effekter, mulighederne og opbygningen af kassen iorden.
Fem kasser til Hercules for DJ Console.

Tak til MidtData for lånFlere anmeldelser

Om Soundcheck | Annoncer | Kontakt | Jeg er lavet af BandBase.dk og GAFFA.dk