Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home_cpanel/soundcheck/public_html/inc/db_open.inc.php on line 36

Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 46

Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 46
Anmeldelse - Hvor nemt kan blive? - Soundcheck.dk
Cookie persondata politik for GAFFA A/S
Log ind eller opret en gratis konto
01-06-2004

Hvor nemt kan blive?


Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 245
Skrevet af: Søren Korsgaard

Standard lydkort på bærbare og on board lyd fra stationære, har aldrig været i en kvalitet , der kunne bruges alvorligt. Vi tester her et USB lydkort fra M-Audio, og ser på om det er løsningen på en bedre lyd

Når man modtager sit M-Audio lydkort fra forhandleren er der både kabler og CD med så man hurtigt kan komme igang. Allerede her er det på sin plads at indvie læseren i mit manglende kendskab til computere og den slags grej i det hele taget, så det var med rystende hænder jeg gik igang med dette projekt. Mine bange anelser skulle vise sig ganske overflødige.
Jeg fik sat USB kablet i (der står heldigvis USB på min computer) og så nåede jeg ikke meget mere selv for computeren fandt selv lydkortet og ved at svare ja et par gange var der hul igennem. Det vil sige det var der ikke , men et kald til leverandøren løste problemet, da kortet fra fabrikken er indstillet til noget der minder om worst case scenario, når det er ændret i menuen er man igang.

Testen

Selve testen foregik på en stationær AMD maskine med en 1800 processor og 512 mb ram samt på en bærbar med 1,5 mhz processor og 256 mb ram.
Meget standard og tit og ofte den slags maskiner folk har der hjemme.
Jeg kørte nogle VST instrumenter gennem hhv USB kortet og gennem de kort der fra fabrikken sad i maskinerne.
Lytningen foregik dels gennem et par Sennheiser HD250 og gennem et par monitorer fra Audio Technology (dem vi tidligere har lavet en gør det selv artikel om)

Lyden

Der var mærkbar forskel på især lyden fra den bærbare maskines standard lydkort og så den lyd der kom gennem M-Audio kortet. Meget mere klarhed og bedre definition af detaljerne. Og især detaljerne bliver et problem med standard lydkortet (det alt mulig andet også efter et stykke tid) men har man lavet noget musik på sin bærbare og så skal mikse det kommer man i seriøse problemer med det indbyggede kort for man kan simpelthen ikke høre detaljerne klart nok. Her var det at kortet fra M-audio virkelig kom til sin ret.
Også hvis man bruger sin bærebare maskine til at høre musik over var forskellen slående, isæt da lyden kom ud over anlægget gennem de fede monitorer var al tvivl væk. Det er klar forskel mellem M-Audio kortet og så et standard kort.
På den stationære maskine var forskellen også til at få øje på, men her er der mange andre måder (og billigere) at forbedre sin lyd på. Der findes lydkort til stationære maskiner i stort set alle prisklasser, der gør det bedre end de on-board kort der tit sidder på bundkortet nu om stunder, her må man gøre behovet op. Der er dog ingen tvivl om M-Audio kortets lydmæssige kvaliteter.

Konklusionen

M-Audio har med Audiophile USB lavet et vellydene eksternt USB lydkort. Det lander lige der hvor det gør ondt, forstået på den måde, at det er et kanon kort med rigtigt gode lydmæssige kvaliteter, men om det er nok til at sælge det til professionelle brugere er et spørgsmål. Der findes fra M-Audio også mange andre kort og med FireWire ser det ud som om det bliver den nye standard(det skal dog sige at Audiophile også findes i en Firewire udgave)
Til projekt studie brug og til dem der gerne vil have ordentlig lyd på son bærbare kan man sige at dette kort til fulde opfylder alle de krav man måtte have. Det må være her M-Audio Audiophile USB har sin force.
En anden ting kortet skal roses for er den nemme indstallation og brugbarheden. At der er stik til både jack, phono og digitale ind og udgange tæller selvfølgelig også på plussiden. Vi skal heller ikke glemme at USB Audiophile fungerer glimerende som MIDI interface.
Så de ting der er på kortet fungerer glimrende, men om det er nok til at den bliver en stor sællrt som det interne Delta kort blev er spørgsmålet. Folk vil have mere og mere og producenterne er villige til at levere. Det erselvfølgelig dejligt, men ind imellem er der produkter der lander lige midt i mellem og det gør Audiophile.
Fem kasser for et vellydene, nemt og brugbart kort
SC SC SC SC SC

Tak til Preben hos Luthman for lån af kortFlere anmeldelser

Om Soundcheck | Annoncer | Kontakt | Jeg er lavet af BandBase.dk og GAFFA.dk