Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 46

Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 46
Anmeldelse - Den Danske vellyd - Soundcheck.dk
Cookie persondata politik for GAFFA A/S
Log ind eller opret en gratis konto
22-07-2004

Den Danske vellyd


Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 245
Skrevet af: Søren Korsgaard

På Mach fabrikken i Frederikshavn laver de PA højtalere. De har indtil nu været kendt for deres store festival Pa anlæg men deres nye M-Flex serie henvender sig mere til den alm bruger. Vi sætter luppen for det kritiske øje og kigger efter om M-Flex byder på noget nyt og bedre i forhold til hvad man er vant til.

Det første der slår en når man åbner kassen med en M-Flex 15XP i er designet på højtaleren. Der er bøjler på bagsiden så de er nemmere at håndtere selv for en enkelt mand og både woofer og horn er integreret i kabinettet. Det virker alt i alt meget gennemtænkt. Der er akustiske reflekshuller både over og under wooferen og de er med til at højtaleren virker meget harmonisk og velafstemt. Men mere om det senere. Kabinettet er lavet i et komposit materiale der umiddelbart virker meget solidt.
Min eneste anke omkring kabinettet er den overflade højtalerne har, de virker en smule sarte mht snavs og lign. Nu passer man jo selvfølgelig ekstra meget på når det er test grej man har i hænderne og ved alm brug er det ikke sikkert, det er noget, der har den store betydning. Men vi var meget påpaselige ikke at laver ridser.
Bøjlerne bag på kan ved første øjekast virke lidt bøvlede, men når man skal transportere og håndtere højtalerne bliver men glade for dem og de gør opstillingen nem. M-Flex højtaleren kan både stå, ligge, sættes på stativ og flyves. Monteringsringen rundt om vooferen gør det nemt at komme til enheden, hvis det skulle blive nødvendigt og fungerer også som en smart holder til højtaler grillen.

Højtaleren

Selve højtaleren er der ikke så meget nyt i; Kombinationen med en 15"woofer og et 1" horn er set før. Men der er brugt kanon gode enheder i denne her model og den indbyggede elektronik gør at konstruktionen virker meget gennemtænkt og lydmæssigt også fungerer optimalt.
Højtaleren er monteret med Neutrik Speakon stik og der er to af slagsen så man kan linke videre fra en højtaler til en anden.

Hvordan lyder den så

Mach M-Flex 15XP lyder stort. Der er rigtig meget og rigtig god lyd i disse kasser. Sammenlignet med andre PA højtalere i klassen (ingen nævnt ingen glemt) ligger M-flex klasser over selv de mest velrenomerede og storsælgende modeller.
Testen foregik både i nogle live situationer, hvor de fungerede som fuld Pa højtaler og i øvelokalet, hvor de kunne testes mere nærgående og sidst blev de brugt i forbindelse med en diskoteks opstilling.
De klarer opgaverne flot og med et overskud jeg ikke før har hørt i denne klasse. De spiller højt og kan sagtens bruges til selv mellem store jobs med 500 mennesker uden at gå i knæ. Der er masser af headroom at tage af og det indbyggede delfilter (og hvad de ellers har puttet ind af elektroniske finurligheder) gør højtaleren meget egal at lytte til.
Den opløser jævnt over hele spektret og imponerede især i øvelokalet ved at gengive akustisk guitar meget flot. Fin detalje rigdom og mellemtonen er tilpas kraftig til at både tale og f.eks elektrisk guitar kommer til sin ret gennem disse højtalere.
Vi testede dem hvor de skulle gengive elektrisk guitar miked op med en SM57. Vi brugte en Tube amp med 2x12" ToneTubby enheder og de var faktisk i stand til på meget ærlig vis at gengive guitarlyden uden at påvirke den synderligt meget andet end at den blev højere. Det må være den fornemmeste opgave ved en Pa højtaler. og den løser M-Flex fint.

Konklusionen

Der skal ikke herske nogen tvivl om at jeg er ret vild med M-Flex højtaleren. Den viser nye muligheder i denne klasse af PA højtalere og leverer utrolig meget for pengene. Man kan sagtens finde højtalere der spiller bedre end
M-Fleks, men så er prisskiltet også meget anderledes. Til prisen er M-Flex i en klasse for sig selv og bør en blive et hit blandt musikere og ikke mindst skoler og institutioner vil få meget højtaler for pengen og det i design , der kan tåle at blive brugt.Flere anmeldelser

Om Soundcheck | Annoncer | Kontakt | Jeg er lavet af BandBase.dk og GAFFA.dk