Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home_cpanel/soundcheck/public_html/inc/db_open.inc.php on line 36

Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 46

Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 46
Anmeldelse - Den rensede strøm - Soundcheck.dk
Cookie persondata politik for GAFFA A/S
Log ind eller opret en gratis konto
08-11-2004

Den rensede strøm


Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 245
Skrevet af: Søren Korsgaard

I dag kan man opleve klumper og huller i strømmen, lysstyrken går ned når man tænder for Pa anlægget osv. Hvilken betydning har det for vores allerkæreste eje(vores forstærker) og kan man høre forskel hvis man optimere og renser strømmen? Det vil vi se nærmere på her. Vi har fået en strømstyring fra Furman Sound til test. Og vil prøve at rense vores strøm og se og høre om der kommer mere "hul igennem"

Idag er den strøm vi får ud af vores stikkontakter ikke 100% ren og stabil. Nogle steder er det værre end andre, men der findes klumper og huller i forsyningen overalt. Computerfolket har længe været bevist om dette fænomen og har i de store systmer indstalleret div styringssystemer og UPS og alligevel hører man tit om servere der går ned på grund af ustabil strøm. I forbindelse med musikudstyr giver den ustabile strøm forskellige problemer. De instrumenter der er elektronisk styret kan der pludselig opstå den situation at et program eller en lyd ikke vil loade eller instrumentet pludselig begynder og stå og klikke. Går vi til vintage afdelingen vil en rørforstærker lyde meget tynd og ulden hvis ikke den får den korrekte mængde strøm og hvis udsvingene bliver for store kan man risikere at den står helt af. Alle disse problematikker har Furman været klar over og det er i det lys de har lavet Power Factor Pro. Det den gør er at den stabiliserer den strøm der går igennem anlægget og sikrer at der altid er præcis 230 volt til rådighed og at denne strøm er hertz stabil. Power Factor Pro sænker impedansen i den strøm, der kommer fra kontakten og så har den indbygget en transformator indbygget, der kan yde helt op til 45 ampere i peaket hvis det bliver nødvendigt, man oplever altså ikke at der pludselig mangler strøm. Men den vigtigste funktion for musikere herhjemme er det indbyggede “Linear Filtering TechnologyTM” Dette filter fjerner rigtig meget netstøj fra det hørbare område. dæmpningen er 40 dB @ 10 kHz , 40 dB @ 100 kHz, 100 dB @ 10 MHz. Power Factor Pro har en Lineær dæmpnings kurve fra 0.05 - 100 ohms impedans. Responstiden er nede på 1 nanosekund.

Hul igennem

Den første test vi lavede med Furman Power Factor Pro var i forbindelse med et spillejob i et lille forsamlingshus. Der var ikke noget kraftstik i huset og der var ikke jord på de to stikkontakter var til rådighed. Alle odds var imod at vi skulle kunne opnå bare en nogenlunde hæderlig lyd, med både forstærkere, PA og lys med dæmpere kørende på den samme kreds. Her ville det virkelig vise sig om "rensningsanlæget" duede til noget.
Opsætningen er meget enkel, dog skal man sikre sig de rigtige stik (hanstik af apparat typen) Det var lidt svært men et par besøg på lageret i nogle computer forretninger gjorde at jeg var udstyret med de rigtige stik før vi gik igang. Vi fik tilsluttet vores grej og til lydprøven fik vores guitarist et meget mærkeligt og fjernt blik og det der skabte denne tilstand var et ualmindeligt stort hul igennem på hans Musicman forstærker. Den spillede simpelthen meget højere og med en meget klarere tone end han var vant til. Så første del konklusion omkring mere "hul igennem" måtte vi klart sande. Det samme gjorde sig gældende da basisten satte sin Fender forstærker til, meget mere fasthed i bunden og et lang bedre greb om tonen.
Vi prøvede at tilslutte begge forstærkere igen uden at ændre på hverken forstærkere eller instrument indstillinger og forskellen var meget tydelig. Der skulle på begge forstærkere skrues op og alligevel manglede der den klarhed og fast hed som Power Factor Pro havde tilført. Så mangler man "hul igennem" kan Furman Power Factor Pro hjælpe dig godt på vej.
Den samme oplevelse har jeg fået både på vores Tubeamp og på flere andre forstærkere, et forstærker skifte blev udsat da en af mine bekendte som jeg også spiller sammen med prøvede den på sin Fender. Der kom rigtig meget saft og kraft i lyden og han blev rigtig glad for sin forstærker igen.
Ledvisningen ovenpå anlægget viser at der rent faktisk sker noget når man belaster anlægget med grej. Man kan her få syn for sagn for at den rent faktisk gør et eller andet for at strømmen skal forblive stabil og at den også er renset på en eller anden måde er uomtvistelig.

No more Støj

Nu var vi kommet til det tidspunkt hvor vi skulle ha sat lyset til. Det er gerne det tidspunkt hvor guitaristens humør falder til lige over nulpunktet da vores lysshow har det med at have en meget uheldig indflydelse på hans musicman forstærker og forvandler den til noget der lyder som en Braun barbermaskine, der kæmper med flere dage gamle skægstubbe. Men denne støj udeblev og humøret var grænsende til det overstadige. Vi prøvede for alle eventualiteters skyld at fjerne Furman Power Factor Pro og tilslutte alt som vi plejer og vupti var lyden af Braun shaveren på plads. Så huritgt blev den koblet til igen. Selv da serverings personalet startede et ualmindeligt støjende og ældgammelt ventilationssystem var der ikke nogen støj i vores anlæg.
Dette skal ses på baggrund af at der ikke var jord i de stikkontakter vi benyttede så alle chancer for at vi skulle ende i den rene shaver cirkus var tilstede, men Furman Power Factor Pro leverede varen og fjernede så meget støj at der ikke var noget der generede os.

Konklusionen

Da jeg i sin tid gik på Ry højskole i saglig Højlunds tid var en af hans kongstanker: livslang læring, man skulle stille sig parat til at lære noget nyt uanset hvilket sted i livet man befandt sig og jeg må sige at mit møde med "rensningsanlægget" fra Furman har lært mig noget nyt. Efter at ha testet både herhjemme og ude på job må jeg sige at det overgår mine vildeste fantasier. Jeg havde ikke nogen forventninger til dette produkt, for jeg vidste simpelthen ikke at man kunne ændre noget på den strøm, der kom ud af stikkontakten og at det havde nogen betydning for hvordan tingene fungerede og ikke mindst hvordan det påvirkede lyd kvaliteten. Men jeg bøjer mig i støvet og overgiver mig betingelsesløst, det har rigtig meget at sige hvordan den strøm, der føder din forstærker, er, både mht stabilitet, klumper og huller og mængde. Spiller du mange jobs ude og dermed også mange forskellige steder vil Furman Power Factor Pro hjælpe dig af med mange af de støjgener som du måske har været vandt til. Og ikke mindst vil du opleve din forstækers sande potientiale!!Flere anmeldelser

Om Soundcheck | Annoncer | Kontakt | Jeg er lavet af BandBase.dk og GAFFA.dk