Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 46

Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 46
Anmeldelse - Lys over land - Soundcheck.dk
Cookie persondata politik for GAFFA A/S
Log ind eller opret en gratis konto
16-12-2004

Lys over land


Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 245
Skrevet af: Søren Korsgaard

Vi tester her en række nye lamper fra littlite.De er specielt designet til brug for musikere og vi lader lyset skinne på både noder oog mixere

Vi har i denne test kigget på tre forskellige lmape modeller, to lamper til mixerpulte; en med alm pære og en med led lamper samt en multi anvendelige lampe med indbygget dæmper og farvefilter.

Designet

Det første der slår én når man åbner for pakken med en Littlite lampe er det gode design. Den fylder meget lidt og med de mange forskellige monterings muligheder er man godt hjulpet.
Lamperne virker meget solide og svanehalsen er tilpas solid til at kunne holde lampen i en given position. Alt i alt virker lamperne som nogen der kan holde til mange års brug, også i live situationer.

Mixerlamperne

De to mixer lamper vi har prøvet er designmæssigt stort set ens, men den store forskel ligger i selve lyset. Den ene model har en alm pære og den anden lyser ved hjælp af led dioder.
Fordelen ved dioderne skulle være længere levetid på dioderne fremfor en alm pære samt en mindre strømforbrug.
Når man sammenligner lamperne virker diode lyset mere koldt og på en måde mere hvidt ,men også blegere. Det er bestemt en smags sag om man kan lide lyset fre en Led lampe, personligt synes jeg ikke det virker optimalt på en mixerpult da farven fra ledlyset ikke passer særlig godt til farven på en mixerpult forstået på den måde at det bliver svært at se teksten og indstillingerne . Men da vi testede på en enden baggrundsfarve, der var mørkere virkede det udemærket. SÅ det må være op til den enkelte hvad man synes, der er bedst, en fordel ved ledlyset er, at det ikke generer nogen andre, så på steder hvor man vil have et koncentreret lyd kun på mixeren uden at der er lys andre steder, er den rigtig god.
Hvorvidt Led dioderne holder længere end alm pære kan vi af gode grunde ikke teste på så kort tid, men da prisforksellien er betydelig, skal man overveje LED modellen en ekstra gang, for der kan købes mange pærer for prisforskellen mellem LED versionen og versionen med alm pære.
Modellen med alm pære sparker noget lys af sig. Den fås i to modeller med enten 2,4 watts pære eller en 5watts. Vi testede modellen med 5w og der er lys nok til selv ganske store pulte. En smart detalje er at hovedet på lampen kan drejes så man kan flytte lysets retning uden at flytte på svanehalsen.
Begge modeller fås med svanehalse i forskellige længde således kan de fås med hhv 6" 12" eller 18" svanhalse. Dette gør at man kan vælge den længde der passer præcicst til den mixer man nu skal ha belyst. Og hvis man har en stor mixer med to eller flere lys udtag kan man vælge forskellige længder. Det er meget fleksibelt og anvendeligt. Vo testede den mellemlange model og den passede fint til både en Dyncord og en Yamaha power mixer.

Multilampen

Littlite laver en multifunktionslampe som kan anvendes til alt muligt. Siden lampen kom i huset har den været brugt til rigtig mange ting; den har fungeret som nodelampe, computer lys, senge lys, arbejdslys (især når man skal om bag noget og der ikke er meget plads er den genial, læs: når der skal rodes på bagsiden af et fjernsyn eller komputer)
Det rigtig fede ved denne lampe er, at der er indbygget dæmper så man kan indstille lysmængden præcist så den passer til opgaven. Der følger et rødt farvefilter med og det er slet ikke så tosset hvis man f.eks skal ha dæmpet belysning på noget eller hvis børnene ikke kan sove kan den bruges som gonat belysning.
Til denne lampe fås der et utal af monterings muligheder, jeg har testet den med en klemme og en fod. Begge dele virker perfekt men fordi jeg bruger den til alt muligt har jeg mest brugt klemmen, da den er mest fleksible i forhold til mit brug.
Til brug når man spiller er den rigtig god som nodebeslyning især da den kan dæmpes så lyset kommer til at passe præcist sådan at man kan se noderne og ikke generer andre med det.
Den kan bruges til teknikeren når der skal skiftes strenge, og den kan med farvefiltret monteret give tilpas lys til eks et guitar rack, percussion kasse og lign, hvor man gerne vil kunne orientere sig men ikke have alt for meget lys.
Også denne model fås med svanehals i 6" 12" og 18" længde
Alt i alt en meget brugbar lampe.

Konklusionen

Konklusionen på denne lille lystest må være at mixerlampen med pære rigtig god, i forhold til "mærkevarene" fra div mixer fabrikanter er den billigere og virker upåklageligt. Led versionen synes jeg er for dyr i forhold til hvad man får for pengene. var det en batteri drevet lampe kunne jeg sagtens forstår idden med Led dioderne, men da man har strøm nok i en mixer virker det lidt ligegyldigt, især da modellen med alm pære virker udemærket.
Multilampen er en genistreg og den er stærkt vanedannede, jeg skal lede huset rundt når jeg skal ud og spille for det er sikkert at den ikke ligger stille i sin kasse, den bliver brugt konstant og indtil videre har den holdt til mosten så den kan varmt anbefales.
Konklusionen må være
Littlite 1318XRLED får SC SC SC SC
Littlite 1312XRHI får SC SC SC SC SC
Littlite 13L312E får SC SC SC SC SC SCFlere anmeldelser

Om Soundcheck | Annoncer | Kontakt | Jeg er lavet af BandBase.dk og GAFFA.dk