Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home_cpanel/soundcheck/public_html/inc/db_open.inc.php on line 36

Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 46

Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 46
Anmeldelse - Vi vil i denne test prøve at lave et nummer med Ableton Live programmet - Soundcheck.dk
Cookie persondata politik for GAFFA A/S
Log ind eller opret en gratis konto
22-02-2005

Vi vil i denne test prøve at lave et nummer med Ableton Live programmet


Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 245
Skrevet af:

Da ableton i sin tid kom med Live programmet, var det lidt af en sensation, nu er de kommet med endnu en opdatering og idag fremstår LIVE som et af de mest avancerede loop værktøjer på markedet. Vi ser på de mulighder programmet har og guider dig gennem frembringelsen af et nummer helt fra bunden

Live er et såkaldt loopbaseret sequenser program. Det vil sige at man arbejder med små musikstykker, man så sætter sammen til en helhed. Nogen kan måske huske dette fra E-Jay og i meget grove træk kan det også godt sammenlignes. Live er bare E-Jay gange 1000. I Ableton kan man ikke bare ligge sine loops ind på en tidslinje men man kan også manipulere med lyden og ændre rytmen i fx. Et beat.
En af de helt fede ting ved Live er at alt kan foregå i real time således at man kan bruge programmet som et instrument.
Ud over at vi selv kan lave musik i Live kan vi også remixe sange. Det kræver dog man køber nogle Acapellaer (kun sang) og evt. noget instrumental (kun musik) og så er det ellers bare med at komme i gang!

Lad os komme i gang!

Når man har købt og installeret Ableton Live skal det registreres. Det kan man gøre med det samme man åbner programmet og det er lige til at gå til.

Nå vi har fået registreret vores program er vi klar til at starte. Når vi først kommer ind i det, er der en demo som vil være smart at høre igennem for at se hvordan det fungerer. Når vi har gjort det, er vi klar til at lave vores egen sang. Vi starter med at trykke på filer og "NEW LIVE SET.." For at gøre det så overskueligt som mulig starter vi lige med at trykke på det ikon oppe i højre hjørne, hvor der er tre streger der køre vandret. Så kommer vi ind i tidslinjen. Så kan vi starte med at ligge nogle loops ind. Her kan man selvfølgelig selv have en cd med en masse loops man vil bruge i stedet for, men det følger også nogle demo lyde med. Det er dem jeg har valgt at bruge til testen. Alle demo lydene kan findes ude i højre hjørne.

Sådan får vi lavet noget musik

Nu er vi helt klar til at bygge vores sang op. AT arbejde med loops er som at arbejde med legoklodser. Man sætter en masse klodser sammen og for til sidst lavet sig et slot.

Det kan være en god ide at starte med at lægge et beat ind. Så har men grundstenen i ens legoborg. Og så er det bare med at komme i gang med at smide nogle legoklodser ind.

At opbygge en sang

Hvordan er det så smart at opbygge sangen? Jo. Man skal nok først og fremmest sørge for at vide hvad slags sang man vil lave. Skal det være funk eller rap? Hvis man vil lave en med sang kan det også lade sig gøre. Det er nemlig et optager program, der kan optage din sang ned på computeren og som så kan lægges ind i Live oven i dit musik.
En god ide vil nok også være at køre den samme stil hele vejen igennem ellers bliver det let noget rod.

Hvordan gemmer jeg så?

Jo det er faktisk helt enkelt. Lige over vores tidslinje er der en lille pil (den bruger vi, når vi skal bestemme hvor vi vil starte med at høre fra) og over den er der en aflang boks. Den ændrer vi længden på, så vi har den til at fylde hele længden af sangen. NU går vi op i filer og finder det ikon, der hedder "RENDER TO DISK." Her inde vælger vi hvilken kvalitet filen skal ligge i. Når vi har gjort det trykker vi på OK. Så vælger hvor, vi vil gemme vores sang og hvad den skal hede.
Når alt det er gjort har vi lavet vores egen sang. Den ligger i .WAV som fylder en hel del. Her vi jeg råde jer til at konvertere jeres .WAV fil om til .MP3 det kan gøres med audiograbber det kan hentes gratis på http://www.audiograbber.com-us.net/download.html

Hvad kræver programmet af min computer?

Programmet i sig selv kræver stort set ingen ting. Det vil dog være en god ide med et par gode højtalere og et ordentlig lydkort. Især hvis du vil til at leje med VST instrumenter er det det en god ide med et godt lydkort. Men det skal så også siges at det kræver en stor computer at bruge VST. Testmaskinen, som er en P4 3200HT med 2Gb ram og et Emu lydkort kom aldrig i bekneb og der var ingen lack eller latensy problemer af nogen art.

Er Ableton Live 4.1 så pengene værd?

Ableton Live 4.1 er dyrt. Men man får også meget for pengene. Live kan bruges af den urutinerede til den erfarne bruger. Så et godt råd fra mig vil være: Drop E-Jay og køb LIVE. Du får meget mere for pengene! Det er ligeså nemt at gå til og det er meget bedre. Ikke bare kvalitets mæssigt men også lyd-udvalget det følger med! Derudover kan Live bruges som navnet hentyder til Live. Når man har haft programmet et stykke tid vil man få opbygget et arsenal af "byggeklodser" som man klan farvekode og når de skal afvikles live er det nemt og overskuelig at sætte dem sammen til et helt nyt nummer man så at sige laver medens man spiller. Det er vildt sejt. En anden feature der gør at Live er i en klasse for sig selv er at man kan temposynkronisere de klodser man arbejder med. DVS at selv om man bruger klodser i forskellige tempi, kan live konvertere dem til det samme tempo. Dette kan også gøres i realtime.
Alt i alt er Live et rigtig fedt program der får fem kasser
SC SC SC SC SCFlere anmeldelser

Om Soundcheck | Annoncer | Kontakt | Jeg er lavet af BandBase.dk og GAFFA.dk