Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 46

Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 46
Anmeldelse - Den nye pedal - Soundcheck.dk
Cookie persondata politik for GAFFA A/S
Log ind eller opret en gratis konto
01-08-2005

Den nye pedal


Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 245
Skrevet af: Søren Korsgaard

Jeg tester her en ny stortromme pedal fra Axis.

Det var en sorgens dag, da jeg måtte erkende at min gamle og trofaste Yamaha pedal ikke kunne mere. Div restaureringsforsøg var prøvet og jeg måtte til det der kun overgås af at skulle gå et par nye sko til, nemlig at finde mig en ny stortrommepedal. Hos Aage i København viste jeg de havde en pæn samling pedaler opstillet så det var relativt nemt at finde dem, der skulle gå videre til finalen. Jo mere jeg prøvede de forskellige, jo fandt jeg ud af at personlige preferencer betyder meget når man skal finde sig til rette med en ny pedal. Jeg endte op med at ville nærteste en Axis pedal.

Axis et studie i design og materialer

Axis er ikke bare en stortrommepedal, den er som et B&O anlæg og et studie i moderne industridesign. Pedalerne fra Axis er lavet i 100% ren flyaluminium, det betyder at de er meget lette, er lavet med en meget fin tolerence på alle samlinger og med en meget flot finish. Pedalerne er direkte drevet, det vil sige at der ikke er kæder eller bånd i forbindelsen mellem selve pedalen og beateren, der er kun en enkelt fjeder til at trække pedalen tilbage, dermed er de også meget hurtige og fintfølende at spille med.
Den model jeg testede er den nyeste AX-X, der er lavet med lige beater i modsætning til tidligere modeller hvor beateren er vinklet.
AX-X modellen er designet til at kunne holde til at blive brugt. Der er ikke noget ekstraavagance på denne pedal, men der er det der skal være og det virker.

fornemmelsen er i top

Det at pedalen ikke er kæde eller bånddrevet, gør at den i starten virker meget levende og utrolig hurtig. Der skal ikke mange krampetrækninger til i højrebenet før den lægger fra land. Den er nem at justere så den passer til ens spillestil og den medfølgende beater virker som den skal. Om man kan lide lyden fra en træbeater må være en smagssag og jeg bruger da også beateren fra min yamaha pedal når det ikke skal være alt for højt.

Konklusionen

Det blev en dyr test for jeg måtte bare eje denne pedal. Selvom jeg har prøvet mange andre pedaler var jeg fuldstændig overvældet af hvor fed denne her er at spille med. Den passer til langt de fleste stilarter, den er nem at justere, hvis der er behov for det. Der følger det nødvendige værktøj med.
En anden fed ting er at man kan få div ekstra udstyr til pedalen, se lige billedet af el kittet, det er dælme noget af det smarteste jeg har set nogen sinde.
Man kunne selvfølgelig godt ha tænkt sig en taske eller en kasse til pedalen, men mere vil ha mere og til prisen får man utrolig meget pedal for pengene. Så fuld tavle til Axis.
SC SC SC SC SC SCFlere anmeldelser

Om Soundcheck | Annoncer | Kontakt | Jeg er lavet af BandBase.dk og GAFFA.dk