Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 46

Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 46
Anmeldelse - Få saft til din bas! - Soundcheck.dk
Cookie persondata politik for GAFFA A/S
Log ind eller opret en gratis konto
22-05-2005

Få saft til din bas!


Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 245
Skrevet af: Søren Korsgaard

Det er ikke så tit vi tester baspedaler her på Soundcheck,dels fordi, udvalget har været småt og dels fordi, der har været langt imellem snapsene, men nu er der godt nyt på vej til bassisterne. Flere producenter har meldt sig på banen med nye baseffekter. Vi starter med den nye BassJuice pedal fra T-Rex i Vejle.

Gearcheck

Til testen blev der brugt en Peavey 150 watt combo bestykket med 1x15” plus horn, en Eden Nemesis 210, Fender bascombo 300watt med 1x15” samt en Ampeg SVT V2 med 4x10” 1x15”. Basserne der brugt var en håndbygget Korsgaard, En Ibanez samt en femstrenget Greg Bennet

Første indtryk

Pedalen er opbygget som vi kender det fra T-Rex: En firkantet metalkasse i målene 10x12 cm. Den er malet i en lidt retroagtig creme hvid, med kontrol knapper i en lidt varmere farve. Der er fire dreje og to trykknapper til at styre løjerne, men mere om det senere. Det virker bundsolidt og man skal ha bedre fantasi end Billy Cross til at forestille sig, at denne pedal kan gå i stykker.

Dobbelt konfekt

Normalt er dobbelt konfekt en sproglig fejl, men efter vi en juleaften havde stillet skålen med konfekt et lidt for varmt sted, blev udtrykket brugt om flere stykker konfekt, der mere eller mindre var smeltet sammen og derfor var dobbelt konfekt jo ekstra fedt. Det gælder også for Bassjuice pedalen. Her får du en overdrive pedal og en booster. Overdrive delen har tone og gain kontrol og boosteren har en level kontrol og derudover er der en mix funktion. Man kan tænde og slukke for pedalen og man kan slå boosteren til og fra.

Hul igennem

Bass juice er ved første øjekast meget nem at bruge, MEN tag ikke fejl, det er en pedal der virkelig kan finindstilles og det man ved første lyt måske syntes var alt for meget kan nemt reguleres ind så det kommer til at passe. Jeg brugte relativt lang tid på at finde min favorit indstilling, hvor man får en meget varm og fyldig tone uden at overdriven effekten får det hele til at mudre.
Her ligger hemmeligheden i forholdet mellem gain og mix knappen. Det kan man godt få nogle timer til at gå med til gengæld kvitterer Bassjuice pedalen med en rigtig fed og fyldig tone der fylder meget mere end man er vant til.
Selve tonekontrollen er lidt fad efter min smag, her kunne de gæve Vejlensere godt ha skruet bissen på og gjort den endnu mere voldsom, så spektret blev endnu større. Den kommer til at være lidt overflødig i min ører, da de muligheder man i dag har med EQ indstillinger på både forstærkere og basser (ikke mindst dem med aktive elektronik) er blevet ganske gode og effektive. Så jeg fandt at en midter indstilling var der den passede bedst. Der vil givetvis være andre der har en helt anden opfattelse og til syvende og sidst kommer det også an på hvilken stilart og hvilket gear man spiller på.
Booster delen gør det den skal; Booster signalet. Det er ganske smart at have begge funktioner i en og samme pedal, så man kan ha en tretrins raket uden at skulle ændre på sin lyd; Den alm. tone uden pedalen, med booster og med både booster og overdrive sat til.

Lyden

Bassjuice pedalen lyder rigtig fedt, der er som navnet antyder saft og kraft i den. Den laver en meget fyldig og fed tone og man kan få alt fra den milde crunch hvor tonen ikke decideret knækker, men bare bliver større (min personlige favorit) til den absolut allervildeste overdrive, der vil give et hvilket som helst bassetup kamp til stregen. De anlæg jeg har prøvet pedalen på, gav op længe før pedalen vær færdig. Selv de vildeste heavy bassister vil få nok at se og høre på med Bassjuice og vi andre mere moderate får lige de par ekstra skud i bøssen man så tit har savnet.

Konklusion

Når jeg en (alt for)sjælden gang er på værtshus kan jeg godt li at få Peanuts til min øl. Selvom Peanuts ikke i sig selv er noget gourmet agtigt kan jeg sjældent lade dem stå, hvis de er der. Sådan har jeg det også med bassjuice pedalen, den er meget svær at få slukket når man først har fået den tændt og man kommer nemt til at forelske sig i den store fede og fyldige tone, den kan levere. Jeg har personligt aldrig fået mig øvet så meget på bas som jeg har gjort siden jeg fik BassJuice pedalen i huset. Den er fast inventar i mit setup og jeg undrer mig hvorfor den først er kommet nu.
Fuldt hus til T_REX
SC SC SC SC SC SCFlere anmeldelser

Om Soundcheck | Annoncer | Kontakt | Jeg er lavet af BandBase.dk og GAFFA.dk