Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 46

Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 46
Anmeldelse - Roland TD12 Eltrommesæt - Soundcheck.dk
Cookie persondata politik for GAFFA A/S
Log ind eller opret en gratis konto
28-07-2009

Roland TD12 Eltrommesæt


Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 245
Skrevet af: Søren Korsgaard

Er eltrommer blevet så gode at de reelt er et alternativ til alm trommer. Vi tester he Rolands mellemklasse sæt

TD12

TD 12 er Roland mellemklasse sæt, men mange de features fra det helt store TD20 sæt, som ingen almindelige mennesker har råd til at købe alligevel. Med TD12 bliver det pludeselig muligt for alm dødelige at være med. Da jeg skulle udse mig mig et eltrommesæt var der nogle krav der skulle opfyldes:
Der skulle være skind på alle trommer. For at være et reelt alternativ til mine akustiske trommer skulle det være med sind på alle tønderne.
Det skulle være nemt at håndtere både fysisk og ikke mindst brugsmæssigt.
Det skulle lyde så godt at det rent faktisk kunne bruges i live sammenhæng.
Efter at have studeret markedet grundigt faldt valget på Rolands TD12 som var det sæt der opfyldte kravene, til en rimelig pris.

Kom godt igang

Når man modtager sit TD12 sæt er det sirligt pakket ned i kasser, stativet er dog forkablet fra fabrikkens side, det er smart for det gør det meget nemt, at sætte det sammen. Alle kabler er farve kodede og det er nemt at sætte det sammen.
Stativet er solidt og alle samlinger er med vingemøtrikker så man nemt kan justere det.Som standard følger der tre tamtammer med og to bækner. Der kan dog tilsluttes et ekstra bækken så man har har to chras og et ride (eller hovrdan man nu vil konfigurere det)
Stortrommen er monteret på et rør med to stænger, der skal sørge for at den ikke skrider. Dette er en af mine få anker ved dette sæt. Det kan godt vcære svært at få indstillet dette system så stortrommen står ordentlig fast. Det kræver faktisk gulvtæppe som et alm sæt også gør, man skal passe på ikke at ridse underlaget for spidserne er VIRKELIG spidse. Jeg har dog fundet en løsning hvor jeg bruger stativet som kontra og det fungerer nogenlunde.
Ellers kræver det kun et hi-hat stativ , en stol et par stikker og en hovedtelefon (eller et PA anlæg og så er man igang.

Betjeningen

Selve lydmodulet er vist på billedet og i øverste højre hjørne er der tre drejeknapper til volume kontrol. I midten er der det storew display hvor altimg foregår. Her kan man se hvad man laver, hvilke sæt man spiller på og følge med i redigeringen. Nederst til venstre er faderne og ved siden af knapperne til trommesættene og sequenseren. Sidst men ikke mindst er der to knapper med + og - samt det store dreje hjul.
Man kommer igang med at trykke på "kit" og så vælge sig det sæt man gerne vil spille på. Som udgangspunkt er de sæt der er lagt ind fra fabrikkens side gode nog, men tit vil man lige ha brug for nogle småjusteringer, i forhold til følsomhed, størrelser og lyde. Det er især når man vælger bækkener, der er noget at hente. En af de helt store fordele ved et elsæt er at man pludselig har det sjovt når man øver sig. Med den indbyggede sequenser er der 150 forskellige sequenses man kan spille til. Når man først kommer igang med det ryger hurtigt et par timer uden at man opdager det. Kommer man så til at lege med de forskellige opsætninger kan man godt miste tidsfornemmelsen for alvor.

Lyden

Det tager lidt tid at vænne sig til at spille på El trommer og det tager også lidt tid at finde de lyde som er brugbare, men det er heldigvis relativt nemt at redigere i de forskellige opsætninger og de enkelte lyde. Til mindre jobs op til ca 100 mennesker hvor et sæt akustiske trommer nemt kommer til at dominere lyden og nemt kommer til at sætte lydniveauet for højt er et El sæt som TD12 som sendt fra himlen, det er supernemt at afstemme ikke bare master volumen men også niveauerne mellem de enkelte trommer og bekkener. Hvis man gider at sidde et par timer og lege med de forskellige indstillinger så er det faktisk muligt at lave en række brugbare sæt, der også fungerer i virkeligheden. Nu har jeg spillet langt over 100 jobs på mine TD12 og de har endnu ikke givet grund til klager, og de har aldrig svigtet, dvs at der to gange er gået en split på bækkenstativerne, men det har der nu også gjort på mine akustiske så det er ikke noget de som sådan skal lægges til last. Både på scenen og ude ved publikum fungerer lyden tilfredsstillende og man kan uden de store dikkedarer have en række sæt klar til brug og man kan lægge div percussion ting ud på reiferne så alle trommer har to vidt forskellige funktioner.

Konklusionen

Roland TD12 er et meget vellykket el trommesæt, der opfylder kravene også til dem der rent faktisk tager det med ud og spille. Mit sæt har nu fulgt mig trolig i over 100 jobs og har endnu aldrig svigtet. De kan tåle at blive brugt, der er nogle småting omkring stativet der godt kunne være gjort lidt smartere, Sammenpakningen kunne også være lettere, men alt i alt er det et godt solidt og meget brugbart sæt som man kan have glæde af i rigtig mange år.Flere anmeldelser

Om Soundcheck | Annoncer | Kontakt | Jeg er lavet af BandBase.dk og GAFFA.dk