Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home_cpanel/soundcheck/public_html/inc/db_open.inc.php on line 36

Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 46

Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 46
Anmeldelse - B-Band går til tønderne - Soundcheck.dk
Cookie persondata politik for GAFFA A/S
Log ind eller opret en gratis konto
01-09-2006

B-Band går til tønderne


Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 245
Skrevet af: Søren Korsgaard

B-band har været kendt for at lave gode guitar pickup systemer. Nu har de taget teknologien over til trommerne og laver nu et internt mikrofon sæt til trommer. Virker deog hvordan lyder de? Det kigger vi nærmere på her

Montering

Når man modtager kassen med B-Band mikrofonerne, skal man lige bruget et par minutter på at læse monterings vejledningen, før man går igang.
Systemet består af en række preamps, der monteres udenpå trommerne og nogle kondensator mikrofonstrimler, der klæbes på inden i trommerne. Der er tre forskellige preamps, en til lilletrommen, en til stor trommen og en til tam tammer. Preampen skrues fast i reifen. De metal flapper der skal holde dem på plads er ikke af det tykkeste materiale så man skal ikke overskrue dem.
Selve montagen er super simpel. Man placerer den selvklæbende kondensator parallelt med slag skindet nogle mm fra selve skindet. Hvis man er lidt præcis når man laver dette er det lige til at gå til. Ledningen fra mikrofonen kælæbes fast inden i trommen og føres hen til et ventilhul. (Check længden af ledningen før du klæber den fast, ellers må du til og fjerne den igen og flytte og så sidder den ikke så godt som første gang.
Ledningen tilsluttes så preampen og så er man faktisk klar.

Preamps

De tre preamps fortjener lige et par ord med på vejen.
DM-S modellen til lilletromme har to tilslutninger så man kan tilslutte en ekstern mikrofon på bundskindet, der er gain kontrol og der er en række dipswitches hvor man kan indstille lyden endnu mere præcist.
Der er fire ialt og de styrer:
1) mic power +9-volt;
2) external mic disable;
3) mid boost 330 Hz +6 dB (peaking Q ~1);
4) high cut 3.3 kHz -6 dB (peaking Q ~1)
Frekvensområdet dækker fra 60Hz til 35kHz.

DM-T modellen til tamtammerne har også fire switches der styrer:
1) +6 dB bass boost (shelving < 80 Hz);
2) +12 dB boost at 330 Hz (peaking Q ~1);
3) -8 dB cut at 500 Hz (peaking Q ~1);
4) +8 dB boost at 4 kHz (peaking Q ~1)
Frekvensområdet dækker fra 20Hz til 35kHz

DM-K modellen til stortrommer har også fire switches der styrer:
+6 dB bass boost (shelving < 80 Hz);
2) +12 dB boost at 330 Hz (peaking Q ~1);
3) -8 dB cut at 500 Hz (peaking Q ~1);
4) +8 dB boost at 4 kHz (peaking Q ~1)
Frekvensområdet dækker fra 20Hz til 35kHz

Som skrevet tidligere er det nemt at montere disse preamps, der er blot et par ting, der lige skal nævnes. Hvis man, som jeg, har 10" tam, skal man enten fjerne preampen hver gang man pakker eller købe en større kasse, for en 10" tam kan ikke gå ned i en 10" kasse med preampen monteret. (dette kan også være et problem med rims) Ellers har alle preamps været fast monteret på mine trommer i snart to år uden at ha taget skade af det. Så selvom de umiddelbart virker lidt kleine i materialet(isæt monterings flapperne) så holder de udemærket.

Lyden

Det giver altid noget specielt når man både får skind og kedel lyd med, når man micker sine trommer op. Når man bruger dette system skal man bruge lidt tid på at lave lyd og lære systemet at kende. Men det er faktisk muligt at få en rigtig fornuftig lyd ud af dette system. Det er især rigtig fedt at man kan kombinere lilletrommen med en ekstern, det har jeg flere gange haft stor held med.
Der er god bund i både tam og stortromme.
Systemet har en rigtig god følsomhed og alt kommer med, så det kræver også at man lige strammer sin spillestil lidt op så de værste unoder bliver siet fra for alle slag også de små ghost slag kommer med.
Shit in - shit out!
Jeg synes systemet er meget neutralt lydende og man får faktisk en god fornemmelse for hvordan trommerne lyder akustisk, bare højere.
Det kan kun opfordres herfra at man de første gange bruger tid på at indstille EQ og mikser indstillinger så man opnår den bedste lyd. Indstillingerne er lidt anderledes end ved alm mikrofoner, så der skal lige arbejdes lidt.
Der er meget isoleret lyd fra de forskellige trommer så man får ikke stortrommen med ind i lilletrommen osv.
Så jeg vil påstå at lyden fra dette system er ok.
Der kan sagtens laves endnu federe trommelyd med alm mikrofoner, men så er vi ude i mange stativer, stor mikrofon park osv. Og så går fidusen af det her system.

Systemet er selvfølgelig ikke fleksibelt overhovedet, man kan ikke lige gribe ned i mikrofon kassen og vælge mellem forskellige mnodeller fra gang til gang, men det er heller ikke sådan det er tænkt. Til trommeslageren, der spiller meget ude og som micket sine trommer op hver gang er systemet genialt.

konklusion

Jeg har nu brugt B-Band systemet i over to år og jeg er stadigvæk glad for det.
Systemet er selvfølgelig ikke fleksibelt overhovedet, man kan ikke lige gribe ned i mikrofon kassen og vælge mellem forskellige mnodeller fra gang til gang, men det er heller ikke sådan det er tænkt. Til trommeslageren, der spiller meget ude og som micket sine trommer op hver gang er systemet genialt.
Det lyder fornuftigt og det er supernemt at montere. Der har ikke været nogen vedligeholdelse eller reperationer i den tid jeg har haft det. Selvom det virker kleint så holder det til at blive brugt. Jeg har spillet knap 100 jobs med disse mikrofoner og der har aldrig været vrøvl.
Der vil givetvis være folk, der ikke bryder sig om lyden fra dette system og som gerne vil have friheden til at vælge de mikrofoner, der passer til hvert enkelt job. Den luksus har jeg ikke brug for, da vi sjældent har lydmand på og da jeg ikke gider og bøvle med stativer (ikke flere end dem jeg har i forvejen).
Jeg kunne godt tænke mig gain på alle preamps, og jeg kunne godt tænke mig et lidt kraftigere monterings system, men ellers er jeg godt tilfreds.
Fem ud af seks
SC SC SC SC SCFlere anmeldelser

Om Soundcheck | Annoncer | Kontakt | Jeg er lavet af BandBase.dk og GAFFA.dk