Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 46

Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 46
Anmeldelse - Det moderne hørerør - Soundcheck.dk
Cookie persondata politik for GAFFA A/S
Log ind eller opret en gratis konto
18-12-2007

Det moderne hørerør


Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 245
Skrevet af: Søren Korsgaard

Kan et bøjet stykke plastik virkelig gøre en forskel når man synger, vi har testet det nye VAM system.

Min ynglings person i Matador var uden tvivl Fernando Møhge. Med hendes store hørerør og kontante syn på mangt og meget. Datidens hørerør udgjorde det for nutidens Oticon apparat.
Idag har vi de vildeste systemer, både til høreapparater, højttalere og monitorsystemer og det til trods lander der så en mærkelig plastik anordning på mit bord, hvor der på kassen står VocalAcousticMonitor. Da jeg pakkede den op troede jeg det var en joke for der var kun denne plastik dims i kassen og det var det. Og jeg som troede at det var var et rigtig smart monitor system blev slemt skuffet. Men den ler nok bedst som ler til sidst. Jeg fandt brugsanvisningen og så faldt tiøren.

VocalAcousticMonitor

Hvad er VAM egentlig for en størrelse. VAM er en passiv monitor, du holder op for øret og vupti kan du høre din egen stemme højt og tydeligt. Nu ved jeg ikke hvor mange af læserne der kan huske første gang de lyttede til en konkylie. Mystisk at man kan gemme lyden af havet inde i en musling. Lidt den samme fornemmelse havde jeg da jeg prøvede VAM. Det var som om jeg hørte mig selv i en højtaler lige ved siden af øret. Den fornemmelse man får når man stikker en finger(eller en lyddæmper) i øret og man så hører sig selv på en anden mere tydelig og direkte måde. Jeg gik rundt med den til stor undren for resten af familien indtil de hver især fik lov at prøve den og måbende kiggede på "røret" og måtte erkende at det var noget ganske særligt. Nuvel et var at den gjorde et eller andet ved min fornemmelse af min egen stemme når jeg gik og asnakkede i køkkenet, men ville det virke når jeg skulle synge live. Heldigvis var der et job i kalenderen samme aften så afsted det gik nu skulle den stå sin endelige prøve

I praktisk brug

VAM kanbruges på forskellige måde. Alt afhængig af om man synger i en alm mikrofon såsom SM58 eller lign, trådløst system eller akustisk. Jeg synger i en alm mikrofon og det tog ca 1½ minut at montere VAM på min Beta58: Skru hætten af. Pil proppen af VAM. Put mikrofonen ind i hullet og skru hætten på igen. Så er man klar.
Man kan vende VAM så den dækker det øre der passer en bedst. Så det både passer i forhold til de andre i orkestret og det øre man høre bedst på.
Da vi i vores orkester har rigtig mange 3 stemmige arrangementer og jeg synger basstemmen, har jeg normalt brug for rigtig meget monitor og det skal være præcist og veldefineret for at jeg kan intonere præcist. Vi prøvede uden den normale Personal monitor fra TC og bare med en enkelt gulvmonitor og faktisk sang jeg meget mere ubesværet end jeg normalt gør, for min egen stemme gik meget tydeligt igennem uden at genere de andre i orkestret. VAM gør det nemmere for små bands at få styr på monitor lyden da hver enkel sanger nemmere kan høre sig selv og derfor ikke er så afhængig af sin egen stemme i monitoren. Det tager et par numre at vænne sig til at synge i systemet, da man skal placere hovedet rimeligt præcist i forhold til Vam én. Jeg havde en fordom omkirng dette, men den viste sig hurtigt ubegrundet, det var faktisk ikke besværende eller begrænsende at synge med VAM systemet og det virkede helt efter hensigten.

Konklusion

Når jeg besøger diverse musikmesser er der altid helt nye ting at se. Noget af falder man på røven over på stedet andre ting er man mere forbeholden overfor. VAM var helt sikkert i sidste kategori. Jeg troede ganske enkelt ikke på at en plastik dims kunne gøre noget som helt i forhold til vokal monitorering. Men jeg tog godt nok fejl. VAM er så simpel at man tænker, hvorfor dælen kom jeg ikke selv på denne idé for mange år siden. Og når man prøver det får man jo flashbacks til den første gang man lavede "samtaleanlæg" mellem to træer med snor og konsevesdåser. Lidt den samme "fryd" oplevede jeg med VAM systemet. Den gør det den skal: Får dig til at høre din egen stemme højt og tydeligt selv når det går løs på scenen med pænt høje lydtryk. Man kan altid diskutere om den er smart men i den gennemsigtige version er den faktisk rimelig diskret. Den er nem at abejde med, nem at montere og virker rimelig robust.
I disse anloge vintage tider er dette den ultimativt mest analoge ting jeg har testet til dato.
Den virker og har faktisk gjort det sjovere at lave stemmetræning derhjemme. Noget der ellers ikke har været blandt favorit diciplinerne.
Som et kuriosum kan nævnes at min yngste har lidt af sangerknuder og har faktisk ved hjælp af VAm fået en meget bedre sangteknik og et meget mindre slid på sine stemmebånd.
Så VAM får fuld tavle herfra
SC SC SC SC SC SCFlere anmeldelser

Om Soundcheck | Annoncer | Kontakt | Jeg er lavet af BandBase.dk og GAFFA.dk