Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 46

Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 46
Anmeldelse - Den nye luksus - Soundcheck.dk
Cookie persondata politik for GAFFA A/S
Log ind eller opret en gratis konto
15-05-2013

Den nye luksus


Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 245
Skrevet af: Søren Korsgaard

Et af de råd jeg tit giver når jeg arbejder som sportsernærings rådgiver, er at i stedet for at spise 10 guldbarer er det bedre at spise et enkelt stykke rigtig godt chokolade. Den filosofi har Albion også taget udgangspunkt i med deres nye Gulfstream serie. Lad os se om det er lykkedes.

Steve Grindrod som er manden bag Albion arbejdede i mange år for både Marshall og VOX så det er herfra hans lydideal kommer fra. Filosofien med Gulfstream var bygge en kompakt forstærker der kunne bruges i virkeligheden ( altså ikke kun lød godt ved stadion niveau) og ikke gemte på den gode lyd. Det skulle være nemt at dreje sig frem til en god lyd. Han valgte 6V6 rør i udgang og 12AX7 rør i preampen, og som der står i pressematerialet , den yder ca 20 watt. og det passer meget godt i forhold til nogle af mine andre forstærkere. Steve Grindrod skriver det sådan her: "The whole idea of GulfStream is very personal to me – as a guitarist I have always been known to favour small amps,and my recording and stage rigs always featured a whole arsenal of sub-30 watt amps, and wanted to capture all thoseflavours into good looking packages. Basically all my favourite sounds in one box.

My tonal influences were those that I have used over the years, ranging from Tweed & Blackface Fender, VOX, and of course, Marshall, JTM45 and 50 watt Jubilee in particular.

And of course to make it all work, a signature all of my own. After much thought and trials I ended up using 6V6 valves (tubes) for the output power, my favourite low power tube."

layoutet og designet

GS15C modellen er en 1 kanals forstærker med to voice trin og to gain trin. Dem kommer jeg ind på senere. Kigger vi på layoutet er der et par ting der springer i øjnene. Udover de to små switches til voice og gain så har den yderst til højre også en output knap. Hvordan den helt præcist er koblet er der ingen der vil ud med, men den virker sådan at forstærkeren ikke kommer til at lyde "fesen" selv når man spiller lavt. Jeg gætter mig til at man kan justere mængden af af output på rørene ved en form for "kunstig belastning". Men ellers er der input gain, master, trevejs EQ, tremolo ( som faktisk lyder fedt) og en rigtig vellydende Accutronics Digital Reverb. Den leverer hele pakken fra den næsten uhørlige rum til den helt overdrevne surf rumklang.
Designet er meget klassisk med okseblods læder, gråt frontstof og hvid trimninger og læder håndtag. Helt efter bogen. Det er hverken for lidt eller for meget.
Bagpå er der mulighed for at sætte et ekstra kabinet til og den indbyggede højttaler er forbundet med et jackkabel. Der er en pedal der styrer rumklang og tremolo.

Lyden

Gulfstrem lyder ved første lyt af MEGET. Da Rasmus Engeborg afleverede forstærkeren hjemme hos mig var jeg nær gået i gulvet over hvor meget lyd den kunne producere. og det rigtig fede er at den dækker et stort område på en meget brugbar måde. Det betyder at den både kan spille krystallinsk "Fender-rent" og lave en fed og varm VOX Topboost chrunsh og slår man gain trinnet til er man straks i Marshall land med masser af overdrive og gain. Det betyder at man får en meget brugbar nærmest Schweizerknivs agtig forstærker, der kan bruges til rigtig mange ting. Jeg har brugt den både til U2/ Coldplay agtig guitar og til country, uden at mangle noget rent lydmæssigt.
Nu er jeg nødt til at skrive noget om højttaleren. Den er intet mindre end superfed. Steve Grindrod fik nogle af de gamle venner fra Celestion til at komme forbi og så udviklede man en højttaler fra bunden. Vi A/B testede den med klassikere fra både Celestion, Tone Tubby, Eminence, Jensen og Weber og der var ikke nogen af de andre højttalere, der på noget tidspunkt fik mig til bare at overveje af skifte den. Den er simpelthen ramt lige i røven og voicet perfekt til forstærkeren. Hvis man har en fed forstærker i forvejen skylder man sig selv at prøve den med et Albion kabinet, dfor de er blandt de mest vellydende jeg har hørt.
Fabriks rørene i forstærkeren er ikke noget særligt, en blød mellemvare, der ikke gør noget fortræd, ej heller henrykker, så her kan man faktisk opnå en klar forbedring af lyden. Jeg skiftede indgangsrørene med en stribe gamle Phillips NOS rør og det gav et meget større lydbillede og bedre detaljegrad. Det var som om perspektivet simpelthen blev større og den spiller også mærkbart højere og mere dynamisk med de nye "gamle" rør. Jeg har endnu ikke fundet et sæt passende udgangsrør så testen er lavet med de fabriksmonterede udgangsrør.

Daglig brug

Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg er ret vild med den her forstærker, men træerne vikser ikke helt ind i himlen for der er et par dumme småtings fejl som er stærkt irriterende når man bruger forstærkeren dagligt. For nogle vil det være helt ligegyldigt for andre vil det være et issue som det er for mig.
De to små switches der styrer voice og Gain kan kun styres ved hjælp af de to små switch knapper og er det himmelråbende dumt. Især når man har lavet muligheden for at skifte gain via en pedal på den store model. Hvorfor denne feature er røget ud af denne her model virker tåbeligt , fordi man netop med de to kontroller til rådighed ville ha en forstærker der til rigtig mange ting ikke behøver andet end en guitar , man behøver faktisk ikke sit pedalbrædt hvis bare man kunne kontrollere som minimum gain trinnet.
Som konsekvens heraf har jeg sendt min forstæker( jeg endte med at købe testeksemplaret) til tekniker for at få lavet en pedal løsning, det er relativt nemt siger han og er ikke en operation der tager mange timer at lave. Det skulle bare ikke være nødvendigt, når der nu i forvejen er gået rigtig mange gode tanker igennem udviklingen af denne forstærker.
Udover dette lille hak er jeg super glad for den og det er blevet den forstærker jeg spiller allermest på.

konklusionen

Med Gulfstream GS15C har Albion lavet en fin lille vellydende combo forstærker. Det gør rigtig mange ting rigtigt og lyder fedt over et bredt spekter. Den lander prismæssigt lige i hvepsereden omkring de 5500 kr og her er der rigtig mange fine forstærkere at vælge mellem. Man kan ikke sige at den er for dyr, men kan konstatere at alle de etablerede mærker også har modeller i denne her prisklasse så den vil givetvis få kamp til stregen.
vi lander på fem fuldfede SC SC SC SC SCFlere anmeldelser

Om Soundcheck | Annoncer | Kontakt | Jeg er lavet af BandBase.dk og GAFFA.dk