Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 46

Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 46
Anmeldelse - Yamaha nytænker småt - Soundcheck.dk
Cookie persondata politik for GAFFA A/S
Log ind eller opret en gratis konto
12-01-2014

Yamaha nytænker småt


Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 245
Skrevet af:

Fra de store forstærker setups med fullstacks og hele pakken har Yamaha nytænkt Less is more og har med THR serien kommet med nogle gode bud på den moderne øveforstærker.

Da Yamaha skulle udvikle THR forstærkerne, gjorde de det eneste rigtige tog en række guitarister med på råd og lod dem være med til udviklingen. Og det skinner i høj grad igennem at disse små kasser er "rigtige" forstærkere udviklet af rigtige guitarister. Yamaha har også gjort god brug af deres AV division, der har været medvirkende til at man får ægte Hi-Fi stereo lyd i en lille indpakning, og dermed en helt ny oplevelse indenfor guitarforstærkere. Højttalersystemet i THR er optimeret til både at gengive guitar og et fuldt stereo playback-signal, så både instrument og backing track lyder fantastisk. Og et er at det ser godt ud på papiret, men noget andet er at det faktisk virker i virkeligheden og ved praktisk brug.
THR indeholder Yamahas nye Extended Stereo-teknologi til at skabe et helt utroligt (i bogstaveligste forstand) stort stereobillede. Når man afspiller et stereo track og lytter til den indbyggede reverb, så oplever man faktisk konflikten mellem øjne og ører! Jeg fatter ikke helt hvor den store lyd kommer fra så de har gjort mange ting rigtige, da de udviklede THR.

Designet

Designet er så de både kan tåle at står fremme i privaten( stor Wife Aceptance Factor).
Fronten er af letmetal og enderne hård plast, de “vintage” farver der er på fronten og grillen giver tilsammen et fedt “steampunky” design, der er lidt klassisk rørforstærker design over dem
Når man tænder det lille kræ, kan man også se det orange lys der er monteret, så det rigtig ligner en rørforstærker. Det er noget gejl, men det virker og den ser altså cool ud når den står med sit orange glow.

Specks og features

Specifikationerne er næsten de samme for de forskellige modeller, det er mest de forskellige forstærker typer der er forskellige så vi tager udgangspunkt i standard modellen
10 / 2x5 watt
2 stk. 3,5" højttalere
Forstærkertyper: Clean, Crunch, Lead, Brit Hi, Modern, Bass, Aco og Flat
Effekter: Chorus, Flanger, Phaser, tremolo, Delay, delay/Reverb, Spring Reverb og Hall Reverb
Compressor og Noise Gate er tilgængelig via THR Editor
Gain, Master, Bass, Middle, Treble, Guitar output og USB/AUX Output
5 user presets
Tap tempo
Kromatisk tuner
Hovedtelefonudgang
USB
Kan køre på AA batterier eller den medfølgende strømforsyning (EADP-38EB)
2,8 kg
X modellen adskiller sig ved at have Southern high, Brown 1-2, Power 1-2 Clean, Bass og Flat som forstærkertyper. Lyden er tilpas bidsk og det er selvfølgelig et paradoks at lave en så lille higfhgain forstærker, men den leverer faktisk varen.
Vintage Rørmodellen THRC har Mini, Brit Blues, US Blues, Class A, Deluxe, Bass, Aco og Flat.
Ellers er der drejeknapper til Gain. Master, Bas, Middle, Treble, Effekt, DLY/REverb Guitar output og en seperat output til AUX/Usb.
Effekt typerne er: CHORUS, FLANGER, PHASER, TREMOLO, DELAY, DLY/REV, SPRING REVERB og HALL REVERB.

10 / 2x5 watt
Længst til højre er der input indgang til hovedtelefon og AUX. Bagpå sidder USB indgangen og indgang til strøm.
En af de fede features er at alle disse forstærkere kan køre på batterier

lyden

THR C for at starte et sted
Jeg har testet den både herhjemme på kontoret, i tre forskellige øvesituationer og to live sammenhænge, så den er jeg ved at være rimelig kendt med.
Den er fantastisk til mindre sammenhænge, dvs at når man øver mange sammen( en af øvesesionerne var med fem mand) kan den godt drukne lidt men ellers virker den forrygende. Jreg har brugt Brit blues indstillingen rigtig meget sammen med Class A afhængigt af hvor højt det i øvrigt skulle være har jeg haft gain og master på 10 og så styret outputtet på guitar output kanalen. Effekterne tager godt ved og især er chorus og rumklangen forrygende, jeg brugte også kombinationen med Echo og reverb. krystalklare effekter. Dette skyldes at de fleste af THR-effekterne er VCM-effekt processorer, baseret på teknologi fra Yamahas professionelle digitalmixere. VCM-teknologien er blandt de bedste når det gælder realisme og kvalitet. VCM-effekter er i stand til at skabe nuancer, som simple digitale simuleringer ikke kan. De går skridtet videre og giver en meget ægte musikalsk fornemmelse.
YAMAHA´s Hi-Fi Teknologi fornægter sig ikke når man lytter til de indbygge3de effekter.
Den Lille akustiske model THR5A var måske den af modellerne der overraskede mest. Imponerende at så lille en kasse kan producere så vellydende en gengivelse af en akustisk guitar. Vi testede den med med tre helt forskellige modeller: En stor svulstig Martin Dreadnought D42 Koa med Martins eget pickup system, en distinkt og veldefineret Zager OM monteret med LR Baggs Anthem og en Mervin Klassisk nylon strengs guitar monteret med Fishman. Så ikke bare tre vidt forskellige guitarer og tre meget forskellige pickup systemer. Forstærkeren har i stedet for forstærker typer forskellige mikrofon modelleringer så man kan vælge mellem kondensator, dynamisk, rør, nylon, og eg clean. Man kan så blende input signalet med modelleringen ret smart og brugbart. Ellers er der master, Tone, Effkt med kompressor,- Komp/Chorus - Choruds.
DLY/REV som på de andre og til sidst en volume.
Vi formåede ved at lege med de forskellige modellerings indstillinger at finde det punkt på hver af guitarene hvor man ikke helt kan skelne om det er forstærkeren man hører eller guitaren. Meget imponerende.
THR5A skærer meget fint igennem og definerer lyden mere præcist end de andre modeller. Selv i de øvesituationer hvor vi var 5 mand høj kunne vi altid høre den akustiske guitar. hvorimod den elektriske godt kunne forsvinde lidt i mængden. Så stor ros for det.

Nyt afsnit

Alt i alt er det nogle enormt fede amps og selvfølgelig er det ikke til on-stage. Men det er f.eks. til øvning, kontoret eller bare fordi den er lækker? Det er ikke deciderede nybegynder forstærkere, for siger med det vil mange pr automatik gå uden om. Dette er fuldfede forstærkere som alle der spiller vil kunne få glæde af.

Den tillader jo også input fra din smartphone, så du kan også bare bruge den som boombox.

Apropo boombox kan du poppe 8 AA batterier og du er klar til flere timers portable sjov ingen ledninger udover dit guitarkabel.

Hvis du har lyst til at være rigtig nørdet, har Yamaha lavet en såkaldt “THR Editor” hvor du selv kan gå ind og ændre på forskellige forstærkere, effekter osv.

Dette er blot få af de muligheder der er gemt i disse amps og da de ligger mellem 1600-2300,- burde man næppe tøve, vi anbefaler dem i hvert fald groft.Flere anmeldelser

Om Soundcheck | Annoncer | Kontakt | Jeg er lavet af BandBase.dk og GAFFA.dk