Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 46

Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 46
Anmeldelse - Boost din Booster - Soundcheck.dk
Cookie persondata politik for GAFFA A/S
Log ind eller opret en gratis konto
14-01-2014

Boost din Booster


Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 245
Skrevet af: Søren Korsgaard

Burkhard Lehle har altid stået for de helt radikale løsninger. SÅ når Lehle præsenterer en Booster får man jo ikke bare en almindelig booster men en boostet booster. Vi kigger nærmere på den her.

Burkhard Lehle startede som så mange andre med selv at spille guitar og efter sin uddannelse (master i musik og fysik)startede han sit eget værksted hvor han servicerede forstærkere og guitarer, men der gik ikke længe før han så et behov for blandt andet rigtig gode omskiftere og i det hele taget pedaler hvor kvaliteten var i en klasse for sig. så han begyndte med Lehle omskiftere. Little Lehle er et godt eksempel på dette. Dem der har en skiller sig aldrig af med den og de går aldrig i stykker. Så jeg har mange gode års erfaring med Lehle. Så da jeg hørte om den nye Booster Julian, var jeg ikke i tvivl den måtte til test.

Design og Layout

Designet er som altid på Lehles produkter meget lækkert og gennemført. Toppladen er bukket så man undgår skarpe kanter og alt er bygget i kampvogns kvalitet. Toppladen er skruet fast med fire umbracoskruer og det er vel det eneste ankepunkt man kan have. For man skal huske en passende umbraconøgle hvis man kører pedalen på batterier.
Det der især springer i øjene er den store tænd og sluk knap. Den er bare i en klasse for sig. Når nu Lehle kan finde disse knapper så kan det vel heller ikke være så svært for de andre pedalproducenter at montere nogle ordentlige tænd og sluk knapper. Den her virker er lækker og nem at ramme.
Ellers er layoutet som følger.
fire små drejeknapper med gain, freq, boost, treble og en stor blå led lampe der viser om den er tændt eller ej. Ikke noget voldsomt nyt under solen og så alligevel øverst står dernoget tekst TS/TB og HZ/LZ. Jeg måtte lige ty til manualen før det gav mening. Vi skal om på bagsiden af pedalen hvor stikkene sidder. Først kommer strømstikket. Lehle Julian æder alt fra 9 til 20 volt. Det der sikrer at pedalen altid lyder fedt og leverer så stort et dynamikområde er brugen af JFET input kredsløb og en Lehle udviklet LTHZ transformator. Den stabiliserer, ensretter og doubler den indkommende strøm til 18 volt og sikrer dermed at der altid er god strøm uden klumper og den helt rette spænding.
In og output jackstik kommer heller ikke som nogen overraskelse, men så sidder der to trykknapper og her er igen et af de områder hvor Lehle skiller sig ud. De fleste pedaler bryster sig af at have TrueBypass, dvs at pedalen ikke interfererer med signalvejen når den er slukket. Men denne løsning var ikke nok for Lehle. Nej pedalen har to funktioner selvom den er slukket!! Man kan vælge True Bypass så går signalet gennem forgyldte kontakter der sikrer uhindret og uforstyrret passage af signalet. Eller man kan væge True Sound, så virker pedalen som en buffer. Dette er især brugbart ved mange pedaler og lange kabeltræk. Jeg satte alle mine pedaler sammen og trak de længste kabler vi havde til rådighed. (2x12m) og der er helt sikkert noget om snakken. True sound indstillingen giver simpelthen mere hul igennem. Det er ikke sådan at den forstærker eller farver lyden, den giver bare mere dynamik. Der er som når man har renset et afløb. Så løber vandet også mere frit igennem. Jeg synes også at de andre pedaler lød bedre og der var helt sikkert mere "styr" og greb om lyden. Jeg har ikke målt på det og ved faktisk heller ikke præcist hvad der sker ved denne indstilling, men det er vel ligesom Cillit Bang reklamerne. Bang og snavset er væk.
Den anden trykknap hænger sammen med følsomheden.
Den parametriske midboost giver alle muligheder for sound shaping så man både kan skabe helt nye signatur lyde eller genskabe de helt klassike lyde. Noglwe af de pedaler Burkhard Lehle har været inspireret af har været Dallas Rangemaster og Hornby Skewes Treble Booster. Men da disse pedaler havde en meget input impedans har Lehle Julian fået denne switch som reducerer impedansen fra 1 MOhm til 10 kOhm Treble kontrollen fuldender indstillings mulighederne. Følsomheden i forhold til den forstærker man bruger kan indstilles på Gain knappen, her kan man få op til enten 15db mere boost eller 15db mindre signal. Så Lehle Julian sikrer dig alt fra det super clean til distortion.

Lyden

Først og fremmest vil jeg sige at det er rart når en pedal virker efter hensigten. Rigtig mange pedaler gør noget men aldrig helt nok. Tit har jeg haft pedaler til test hvor man sidder og længes efter at knappen kunne gå længere end til 10. For det var først her der begyndte at ske noget. Sådan er det heldigvis ikke her. Gain kontrollen giver som tidligere nævnt +/- 15dB, så her skal man virkelig lege i forhold til sin forstærker og i forhold til de andre pedaler der indgår i signalvejen. Med de muligheder man har både med frekvensvælgeren og treblekontrollen kan man faktisk justere frekvensområdet fra 250Hz til 5kHZ. Så der er muligheder nok for at ramme favorit lyden. Boost funktionen giver op til 18dB boost og tebble knappen giver op til 18dB ved 10Khz.
Lehle Julian er Ikke en pedal man bare tager ud af kassen sætter alle knapperne i midten og så afsted. Det tager tid og koncentration at få udfoldet dens fulde potentiale. Her er det måske også lige værd at bemærke at Lehle Julian heller ikke er nogen decideret impulskøbs pedal. Man køber den fordi man vil noget specielt med sin lyd eller mangler noget saft og kraft som ikke nødvendigvis er flere Tubescreamer pedaler.
Den lyder fuldfed og på samme tid elegant.
Sammenlignet med de andre boost pedaler jeg har er den i en klasse for sig selv. Jeg har sammenlignet den med følgende pedaler: Woodboost, T-Rex Møller( kun boost funktionen) RockBox Boiling point( i Boost mode) og den gør noget "mere" end de andre pedaler. Wood boosten er den mest nøgne boost og den skruer ganske enkelt bare lidt mere op for signalet og det er også det den lavet til.
Møller og Boiling point booster også signalet og jeg var egentligt også rimelig tilfreds indtil jeg hørte Lehle pedalen. Muligheden for at lege med den parametriske EQ og sætte gain i forhold til boost funktionen og ændringen af impedansen giver en røvfuld muligheder. Men det jeg synes er det fedeste er at den giver et lydmæssigt overskud og et greb om lyden jeg aldrig har haft før. Nu kan jeg uden at alt drukner i overdrive få et meget længere sustain og jeg er kommet meget nærmere mit David Gilmoure lydideal (uden sammenligning i øvrigt) så nu skal jeg så bare ha lært at spille.
Den virker meget "røragtig" i sin lyd hvilket jeg godt kan lide, og jeg fik den til at lyde godt på både Stratocaster, Telecaster og Gretsch.
Min kompressor har måttet vige pladsen på pedal boardet til fordel for Lehle Julian og meget bedre anbefaling kan man vel ikke give en pedal.
Jeg har det sådan at jeg først lige er begyndt på en rigtig lang rejse sammen med denne her pedal.

konklusion

Lehle har med Julian igen sat en ny standard for hvordan tingene kan gøres. Førhen var priserne så høje at det var et issue men det er de ikke mere og til under 1700 kr er Julian faktisk et fund til prisen. Det er highend Butique og hvad man ellers plejer at kalde den slags produkter, til en rigtig fin pris.
Lyden og den overordnede kvalitet er outstanding og der er kun en ting at sige.
Køb Den som din næste pedal. Du vil blive glad for den i længden.
Fuldt hus til Lehle.Flere anmeldelser

Om Soundcheck | Annoncer | Kontakt | Jeg er lavet af BandBase.dk og GAFFA.dk