Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 46

Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 46
Anmeldelse - Værktøj til guitaristen - Soundcheck.dk
Cookie persondata politik for GAFFA A/S
Log ind eller opret en gratis konto
05-08-2014

Værktøj til guitaristen


Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 245
Skrevet af: Søren Korsgaard

ofte står man lige og mangler noget værktøj når man er ude og spille. Jeg blev træt af at have alt mulig mærkeligt til at rode rundt i min pedalkuffert så der måtte opgraderes. Vi tester her om værktøjssættet fra Groovetech er løsningen

Når man først pakker værktøjssættet ud kan man ikke lade være med at være lige imponeret over kvaliteten. Tasken/posen det kommer i er af god kvalitet, Det blå condurra nylon er i virkelig kraftig kvalitet og den gennemsigtige plastfront virker heller ikke som noget man lige flår fra hinanden og det er nemt at se hvad der er i sættet og dermed også nemt at finde det man skal bruge. Selve sættet indeholder følgende:
11 unbraconøgler hvor de gulfarvede er til metriske mål og de sorte er til tommemål
Strengestørrelses måler
Lineal
Capo
Bidetang
Stringwinder
6-i-én skruetrækker
Der findes også en version med en lommelygte inkluderet men det sæt jeg har testet er uden lygte.
Udover selve værktøjet er der en rigtig fin lille guide til opsætning af guitar og tips og triks. Også så er der en lille lomme til plektre heller ikke fri for at være smart.

Pandoras skruetrækker

Da jeg først åbnede sættet var det første jeg skulle bruge Skruetrækkeren. Der var et Speakonstik der skulle skiftes og heldigvis var der en dobbeltbit monteret så man både havde ligekærv og stjerne. Så langt så godt men jeg synes den raslede noget så da jeg undersøgte den nærmere kunne selve bitholderen tages ud og vupti var der i den anden ende endnu en dobbelt bit med stor stjerne og stor lige kærv. Derudover er der så to sekskantede toppe med hver sin størrelse. Den lille passer til standard bits og den store er en 10" top. Det er dælme smart. Ikke at man ikke har set den slags før, men tit er det i en ganske underlødig kvalitet og det her sæt kan tåle at blive brugt.

Hvad er der ellers af godter

Næst i rækken er der en lille linial der måler op til 15 cm eller 6" (inches/tommer) Den næste genialitet er umbrakonøglerne. Der er to farver Sorte og guldfarvede. Lige ved første øjekast virker det mærkeligt men der er selvfølgelig en mening med galskaben. De sorte er til tommemål og de guldfarvede er til metriske mål, så der skulle være en meget god chance for at man har den umbrakonøgle der passer. Skævbideren er helt standard, her kunne man måske godt ha ønsket sig en kombinationstang så man havde en spidstang med en bidefuntion evt kombineret med afisolering og krymper. Standarden blev jo sat ganske højt med skruetrækkeren så man kunne ha forventet at innovationen var fortsat med tangen. Når det så er sagt så er det en udmærket tang der uden problemer klipper et 4 kvadrat kabel, 5x2.5 kvadrat kraftkabel og tykt stift coaxkable og det er vel meste man normalt kommer ud for. Så en god standard tang med en stor dreje aksel, større end standard og samme størrelse som en Bacho( som koster næsten det samme som hele sættet)
Strengewinderen virker som den skal. Det er dog den mest flimsy af de værktøjer der er i sættet. Det skal dog siges at lejet er i metal og kan skiftes og man kan justere den så den får den modstand man gerne vil have.
Jeg spiller aldrig med capo hvis jeg kan slippe så den har jeg kun sporadisk testet. Den virker og gør det den skal og det er fint med en ekstra capo i sættet hvis man smider sine dyre capo væk så har man en backup. Sidst men ikke mindst er der en meget fin afstandsmåler. Der er søgeblade i tykkelser fra 0.05mm til 0.63mm. I alt er der 15 forskellige så man kan sætte sin guitar 100% nøjagtigt op eller sagt på en anden måde det er ikke værktøjet der forhindrer dig i at gøre det. du går ikke ned på udstyret hvis du har det her sæt.

konklusion

Med deres Groove Tech Guitarplayer Tech Kit har Cruz Tools lavet et virkelig godt og brugbart værktøjssæt. Der er det man skal bruge og kvaliteten af værktøjerne er overraskende god. Prisen er latterlig lav når tænker på hvor meget værktøj man får med og i hvilken kvalitet. Man kan nok godt købe de samme ting i et lavpris byggemarked til nogenlunde samme pris men fordelen ved at have det samlet i en smart og overskuelig taske er meget værd og skruetrækkeren med så mange features i et så kompakt design har jeg ikke set før. Jeg har så selv adderet en lille loddekolbe til sættet og da jeg ikke spiller med plekter så er der fint plads til loddetin i den lille lomme.
Alt i alt er dette kit et must-have. Det indholder alt det man skal bruge til justering af truss-rod, opmåling af sadler, strenghøjder etc. Og man kan fikse de småproblemer der opstår når Murphy´s lov slår til lige inden skal skal i gang med at spille.
Så alt i alt fuldt hus til Cruz Tools for dette dejlig værktøjssæt.Flere anmeldelser

Om Soundcheck | Annoncer | Kontakt | Jeg er lavet af BandBase.dk og GAFFA.dk