Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 46

Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 46
Anmeldelse - Er det nemt at optage musik? - Soundcheck.dk
Cookie persondata politik for GAFFA A/S
Log ind eller opret en gratis konto
14-06-2016

Er det nemt at optage musik?


Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 245
Skrevet af:

lige siden de første multispors maskiner kom med spolebånd og casettebånd og senere små HD recordere har spørgsmålet altid været; hvordan lød det og var det nemt at have med at gøre? Vi kigger her på Cymatic Audio´s uTrack-X32 kort, som er et udviddelseskort til Behringers X-32 mikser. Kortet skulle angiveligt gøre det nemt og bekvemt at optage musik direkte fra pulten. I kommer med hele vejen fra udpakning over montering til at lave en optagelse.

Utrack kortet kommer i en lille papæske sammen med en lille trykt guide til montering. Et afsnit om tilslutninger og et afsnit om bruger interfacet og en forklaring på de forskellige statusindikeringer på led lyset. Meget lidt, overskueligt og faktisk nok til at komme i gang.


Monteringen tog ca 1 minut( plus den tid det tog at finde en stjerneskruetrækker) to skuruer er alt hvad der skal afmonteres og monteres igen.


Kortet monteres ved at køre det ind i to små skinner i siden og så passer stikket 100% når man skubber kortet helt ind.


Derefter er der lidt arbejde med at sætte selve kortet op.

opsætning.

Det supersmarte ved kortet er at hvis man tilslutter en trådløs router så kan man styre alting fra en App på sin telefon. Så efter at ha monteret routeren og sat strøm til den og mikseren er vi klar til at downloade div app og software ting.


App man skal bruge på sin telefon(i det her tilfælde en Iphone6) finder man i Appstore hvis man søger under Cymatic. Så kommer U-Remote appen frem og det tog mindre end 1 minut at få den hentet og installeret. 


På computeren går man ind på Cymatic´s hjemmeside og laver en profil. Derefter kan man få adgang til UTool software pakken som er den, der gør at man kan arbejde videre med sine optagelser når man har optaget sin musik. Det tog mindre end 5 minutter at lave profilen og downloade programmet, så nu er vi meget tæt på at få hul igennem.


Vi er nu løbet ind i det problem at for at en ekstern HD virker SKAL den være formateret i FAT32 format. det er vores ikke og vi kunne umiddelbart ikke få lov til at formatere den ned til dette format. Dette har været den første og eneste hurdle vi har haft indtil videre. Uden at være computer ekspert virker det dumt at man ikke kan håndtere eksempelvis EX fat formatet. Problemet ligger i at FAT32 formatet ikke umiddelbart kan håndtere enheder over 32GB så man skal ha fat i et tredieparts software for at omgå dette. Der ligger et hav at YouTube tutorials på hvordan man gør så det vil jeg ikke gå i dybden med her. Men det er et isue man skal være opmærksom på. Hvis man ikke er mere kyndig ud i den slags, end jeg er så kan det være en idé at købe en HD sammen med kortet og få forhandleren til at formatere disken så den virker til kortet. Vores løsning blev at vi brugte vores Imac og den kunne formatere disken i et snuptag. Så nu er vi klar til optagelse.

hul igennem

Vi satte en mikrofon til kanal 1 og der behøves ingen yderlige routing man trykker bare på rec på kortet. Og dælme om ikke det virker. Vi kunne afspille filen både på mikseren og fra computeren. Når man har lavet en optagelse på flere spor så kommer hele listen af spor op og derfra kan man importere dem til sit favorit program. og arbejde videre med dem. En lidt underlig ting vi opdagede var at når vi afspillede det fra mikseren fik vi effekterne med, men når vi flyttede HD over til computeren var filerne helt "tørre". Dette skyldes at kortet modtager signalet lige efter preampen. Vi har diskuteret dette rigtig meget og med mange mennesker. Vi kom så langt at selve CEO for Cymatic Arie Van den Broek gik ind i sagen og forklarede hvorfor det forholdt sig sådan. For at gøre en meget lang historie kort så er default indstillingen at kortet modtager signalet lige efter preampen, men på mikseren kan man indstille hvorfra kortet skal modtage sit signal og det betyder at man selv kan vælge hvorhenne i signalkæden kortet skal modtage signalet. Det er dælme smart, og gør Utract32 kortet utrolig alsidigt. Summasumarum er at Utrack32 kortet kan bruges både til "tørre" live optagelser, liveoptagelser med effekter, som lydkort i forbindelse med et DAW studie setup. Whats not to like?

konklusion

Med Utrack32 kortet har Cymatic lavet et klokkeklar vinder. Det er utrolig nemt at få hul igennem. Kortet gør det som det skal og lyden er rigtig fin. Dette kort gør rigtig mange gode ting for din X32 mikser og vil helt sikkert være en medvirkende faktor til at der bliver solgt endnu flere af dem. For med dette kort installeret har man ikke bare en fed digitalmikser man har også et potent mobilstudie. og det er latterligt simpelt at montere og få hul igennem.


Har du en Behringer X32 er Cymatic Utrack 32 en no brainer. Køb den!


Fuldt hus til Cymatic


sc sc sc sc sc sc Flere anmeldelser

Om Soundcheck | Annoncer | Kontakt | Jeg er lavet af BandBase.dk og GAFFA.dk