Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home_cpanel/soundcheck/public_html/inc/db_open.inc.php on line 36

Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 46

Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 46
Anmeldelse - Lyden af en guitar - Soundcheck.dk
Cookie persondata politik for GAFFA A/S
Log ind eller opret en gratis konto
27-02-2004

Lyden af en guitar


Deprecated: Function mysql_numrows() is deprecated in /home_cpanel/soundcheck/public_html/anmeldelser/view.php on line 245
Skrevet af: Søren Korsgaard

Vi tester Headway He1/G1.FEQ pickup system

Dette er uden sidestykke den artikel der har været længst undervejs. For længe siden fik jeg tilsendt en lille kasse med et pickup system i, jeg skulle prøve når der var en lejlighed til det. Nu havde jeg selv lige fået et nyt system på min egen guitar så det var ikke så nemt, men pludselig opstod muligheden for at få systemet monteret og jeg tog spændt afsted for at lytte til det.

Selve systemet

Headway systemet er bygget op omkring et keramisk pickup element. Det er lidt tykt og min første indskydelse var at det var alt for skrumlet og givet vis ikke kunne levere nogen form for vellyd. Jeg må sige jeg blev klogere. Den eneste fejl ved dette system er faktisk størrelsen. Pickup elementet er så tykt at der i nogle ganske få tilfælde(Headway oplyser selv at det er under 10% af de guitarer de har monteret i det drejer sig om) skal fræses en lille rille i guitaren for at få den bedste udnyttelse af systemet. Det er der som sådan heller ingen ben i. Der følger endda en fræser med i kassen, men det er jo ikke alle der vil ha fræset i deres guitar. På den anden side gør den ekstra tykkelse at der kommer et egalt tryk på pickuppen og det ermed tila t give den meget ensaretede lyd over hele spektret.
Preampen er opbygget af de bedste komponenter i ren klasse A. Man kører med den mindst mulige tolerence på komponenterne og der er brugt diskrete kredsløb ved opbygningen af preampen. Når preampen er loddet på glasfiberprintet, bliver det pakket ind i en jordet metal kasse og monteret flydende inden i kassen i en slags gele der gør at systemet ikke rasler. Tone kontrol kredsløbet bruger et såkaldt interaktiv "Baxandall" design, der angiveligt skulle give en mere naturlig og musikalsk gengivelse end en alm grafisk EQ. Eq opbygningen er instrument specifik og designet enten til violin, bouzuki eller guitar.
Det virker efter hensigten. Jeg testede den version hvor mellemtone EQ er fastlåst fra fabrikken og jeg må sige at den indstilling, der var valgt, var meget velvalgt. Når først systemet er monteret er der ingen ben i at bruge det og det fungerer som de fleste andre med jack stik i remholderen og et 9 volts batteri monteret indeni guitaren.

Lyden af en guitar

Jeg testede headway pickuppen ved mange forskellige styrker. Jeg startede helt lavt og synes faktisk ikke, der var noget output overhovedet, men det viste sig at det var der, men lyden var bare så akustisk at jeg ikke lige kunne høre forskel på guitarens akustiske egenlyd og den lyd der kom fra pickuppen. Når man så skruer op for pickuppen lyder det som om guitaren simpelthen bare bliver større i lyden. Selvom vi prøvede at få den til at gå amok med EQ på forstærkeren lykkedes det faktisk ikke, og den spiller meget højt før den begynder at feede.
Systemet er meget egalt og tager pænt ved tonerne fra den dybe E streng til en D akkord taget i 16 bånd (højt E). Den kombination plejer at skille bukkene fra fårene, men headway kvitterede med en meget fin respons både fra den dybe E streng og den høje akkord.
Preampen gør at man slipper for meget bulder og brag, der er ingen unødig lavfrekvent rumlen og kabinetstøjen er begrænset til et minimum.
EQ virker som den skal og både den valgte mellemtone frekvens og den Eq, der er på mellemtonene og det roll off filter, der er på bassen giver en kanon sprød lyd.
På den anden side lyder denne pickup meget lidt piezo agtigt. Den tynde plingeling lyd, der tit kommer fra piezo systemer er her afløst af en stor fed tone, der er meget varm og meget naturlig. Headway er meget god og tro mod guitarens egenlyd.
Så måske er det slet ikke så tosset med det tykke keramiske element. Selvom man siger at størrelsen ikke betyder noget, kan det godt være at det i denne sammenhæng beyder noget for den store tone systemet giver fra sig.

Konklusion

Headway har med HE1 lavet et brag af et pickup system, selv med et fastlagte EQ er systemet vellydende og man får en meget stor og naturlig tone frem med dette system. Hvis din guitar lyder dårligt akustisk så lad være med at montere dette system for den gengiver den lyd din guitar har. "Shit in = shit out."
Men for en vellydende guitar er der masser af god tone i vente med Headway systemet.
Eneste minus er den lidt bøvlede montering.
Summa sumarum seks kasser for lyden og den gode preamp
Headway HE1/G1.FEQ seks kasser
SC SC SC SC SC SC

kommentar til distribution og alternativer

Headway har lige fået ny dansk distributør. Mester guitar bygger Ole Kehlet har fået den danske forhandling så man fremover køber systemet fra ham. Han vil også være behjælpelig med evt montage.

Alternativt kan nævnes at LRBaggs har lavet et nyt system der hedder Elements, som skulle være en videre udvikling af Ibeam systemet. Vi vender tilbage med en test snarestFlere anmeldelser

Om Soundcheck | Annoncer | Kontakt | Jeg er lavet af BandBase.dk og GAFFA.dk