Cookie persondata politik for GAFFA A/S
Log ind eller opret en gratis konto
Vis trådoversigt
Del:
 • 25-05-2005
  kl. 18:31

  Christian Houmann

  Celinder

  Hi bassman. Hvem ejer en Celinder og kan fortælle lidt om dem, både godt and ondt!. Og kan nogle evt. sammenligne dem med Sadowsky?

  Svar på dette indlæg
 • 26-05-2005
  kl. 11:58

  Matias Bager

  Sadowsky

  Hejsa...
  Jeg har selv en Sadowsky... Og I mine øjne er Celinder en discount bas i forhold til :)
  Altså overdrivelse fremmer forståelsen, så du vil nok ikke blive skuffet over en Celinder. I hvert fald ikke før du har købt den og efterfølgende prøver en Sadowsky. ;)

  Det er begge fede instrumenter. Så i bund og grund er det en smagssag. Prøv dig frem til du finder den rigtige for dig.

  -MattB

  Svar på dette indlæg
 • 26-05-2005
  kl. 17:20

  Christian Houmann

  Hvilken Model?

  Hi Matt,
  Hvilken Sadowsky model har du. Jeg har også kigget lidt Sadowsky Metro modellerne.
  Christian

  Svar på dette indlæg
 • 27-05-2005
  kl. 09:36

  Matias Bager

  Standard 5

  Hej igen...
  Det er en Standard 5 strenget.

  Jeg har ikke selv hørt METRO modellerne, men de er sikkert fede:)

  -MattB

  Svar på dette indlæg
 • 26-05-2005
  kl. 16:25

  Peder Bæk Kristensen

  Spiller med...

  en bassist, der spiller på Sadowsky... Hov, det er sq da mr. Bager, der har skrevet før mig.

  Nåh, men... Hans bas lyder ihvertfald rimelig lækkert.

  Har spillet med en fyr for et års tid siden, der spiller båndløs Celinder. Udover at det tog ham en evighed at få bassen lavet, så lød den så som så... Ik' HELT vildt godt, men over den gængse standard, selvfølgelig.

  Svar på dette indlæg
 • 26-05-2005
  kl. 17:48

  Peter Laustsen

  Celiner Custom 6

  Hej!

  Een ting er at man ikke kan li' Celinder's lyd, men at kalde den en discount-bas (selvom det var en overdrivelse) er ikke paent sagt.

  Jeg ejer selv en Celinder Custom 6, som selvfeolgelig efter min mening er den bedste bas jeg nogensinde har spillet paa (ikke neutral).
  Glem ikke at Celinder ER haandbyggede instrumenter, ikke samlebaands basser og at der er taget noeje hoejde for detaljerne.

  Jeg har min bas til service hvert aar hos Celinder og der har aldig vaeret noget problem af nogen art.

  Sadowsky ER fede basser, men er helt klart i samme klasse som de fleste af de dyrere Celinder-basser.

  Du kan se min Celinder paa min hjemmside: http://www.peterlaustsen.com

  Svar på dette indlæg
 • 26-05-2005
  kl. 17:55

  Peter Laustsen

  ... igen...

  Hej igen!


  Hvis man ikke selv har proevet bassen (som fx. den der baandloese Celinder) paa sine egen amp med sine egne indstillinger, skal man nok passe lidt paa med at doemme. Man ved aldig om manden har en HELT anden EQ-indstilling end en selv, eller simpelthen bare ikke kan finde ud af at faa instrumentet til at synge.

  Det er klart at en high-end custom bas lyder af helvede til hvis man spiller igennem en billig Behringer amp, det tror jeg heller ikke der er nogen som er i tvivl om herinde.

  Jeg har selv eksperimenteret meget med forstaerkere og er kommer frem til min egen konklusion om hvordan MIN lyd er og hvordan jeg kan lide den. Men som sagt, en god bas og en god forstaerker gaar haand i haand.


  Peace... :-)

  Svar på dette indlæg
 • 27-05-2005
  kl. 09:39

  Matias Bager

  Ja ja ;)

  Du har helt ret... Det var ikke pænt sagt.
  Jeg mener også bare at jeg aldrig har haft en federe bas i hånden. De Celindere jeg har sammenlignet med, har virket klumpet i forhold til Sadowsky'en. Men som sagt er det en smagssag.

  -MattB

  Svar på dette indlæg
 • 27-05-2005
  kl. 10:51

  Matias Bager

  Amp

  Hvad har du forresten sluppet for den der Woodsamp? ;) og ike noget med "den var dyr" eller sådan en omgang crap... ;)

  Svar på dette indlæg
 • 27-05-2005
  kl. 15:06

  Peter Laustsen

  Walter Woods...

  Hej Mathias og Co.!

  Jeg betalte 15.000,- Dkr. for amp'en inkl. forsendelse fra USA, told og moms.

  I de 15k var der ogsaa en rigtig go' soft-bag inkluderet.

  Andet du vil vide?

  Svar på dette indlæg
 • 28-05-2005
  kl. 12:51

  Christian Houmann

  Er der flere?

  Walter woods'en er fed amp. Jeg har prøvet den et par gange og ja, den er sgu lækker! Tillykke med den. Jeg har budt på dem et par gange på Ebay, men aldrig fået den. Den står på ønskelisten samt Acoustic Image Focus. Selv er jeg ret glad for min Epifani amp. På Talkbass (Mit kaldenavn er Hou, hvis andre er brugere af talkbass.com) snakker de hele tiden om hvor fede Sadowsky er! Især Sadowsky Metro modellerne som fåes til billigere penge end en Celinder 4. Jeg spiller meget popmusik og der ville en super J-style bass være fed!

  Svar på dette indlæg
 • 28-05-2005
  kl. 15:24

  Thomas Marcussen

  Svær sammenligning

  En Sadowsky er en 7/8 størrelses J-bass, og virker derfor mindre end en fuld størrelses bas. Ligeledes er laves hals og krop af Wormouth, og kan ikke rigtig betegnes som en håndbygget spade :c/
  Med hensyn til lyd er det jo en smagssag om man for eksempel kan lide at diskanten er aktiv, alnicko pol pickupper osv. Alt i alt er det bedste at prøve et par stykker og se hvad der falder i din smag :c)

  Jeg er under alle omstændigheder glad for mine to Celinder J-modeller :c)

  Svar på dette indlæg
 • 28-06-2005
  kl. 11:06

  Torben Hedstrøm

  Hvad er "håndbygget" ??


  ... Har selv kiget på Celinder da jeg for et lille halvt års tid siden fik stjålet mine basser, og skulle ud og have en ny.

  Men !, at betale 30-40-50 K. kr. for noget der som udgangspunkt er standardmodeller er sq decideret sindsygt !. Det samme gør sig (efter min mening) gældende for Sadowsky... Man sælger sine produkter under parolen "man får hvad man betaler for", og "Jamen Marcus Miller har engang spillet på sådan én..". Men nogle gange betaler man temmeligt meget ekstra for et mærke så folk kan se at den er dyr, og der er altså kun én Marcus !!.

  Endte selv med at købe en brugt Stambaugh bas med Mike Pope preamp for 14-15000 inkl. fuld told og moms. Den lyder fedt !... For første gang står min eq bare flat både på bas og forstærker... Ingen grund til at pille ved noget. Da jeg for nyligt frekventerede et (anerkendt) studie og skulle lave lyd tog det 30 sek. lydmanden smed en anelse kompressor på, og mente ikke at han kunne/ville gøre mere...

  Hvor vil jeg egentlig hen med dette ??... jo, man får altså ikke altid fuld valuta for sine sparepenge, og slet ikke på så snævert et marked som det danske, (der er dikteret af nogle ganske få større musikforretninger). Yderligere mener jeg at Celinder er fede basser, men ALT for dyre... man kan finansiere rejse til USA og få bygget 2 basser for næsten samme spris som en Celinder.

  Men hvis man leder efter noget unikt, og fedt hvorfor så ikke gå planken ud ?? :

  http://www.jerzydrozdbasses.com/

  Eller.

  http://www.luthiersaccessgroup.com/

  just my 5 cents.

  Torben.

  Svar på dette indlæg
 • 28-06-2005
  kl. 15:53

  Matias Bager

  Har du nogen sinde prøvet en sadowsky?

  For så ville du slet ikke være i tvivl om hvad du gir' de sidste kroner for...

  Svar på dette indlæg
 • 28-06-2005
  kl. 17:51

  Torben Hedstrøm

  Nope !...

  ... Men jeg er ikke i tvivl om at det er gode, vellydende instrumenter. Min tvivl går mere på om der ville være samme "hype" omkring dem, hvis ikke Marcus Miller spillede på en sådan ?!.

  Hvad man giver de sidste kroner for ?!... Tjah, lad mig side det sådan : Hvis ikke man udnytter at selveste MM himself spiller på ens instrumenter, (og at man sikkert bliver nødt til at forære ham en bas i ny og næ !), til at sælge dem til overpris, så er man sq en dårlig forretningsmand ! ;o).

  Lad mig komme med et kontraspørgsmål : Har du nogensinde prøvet en Stambaugh ??. For så er du sq meget i tvivl om hvad det er du giver de sidste kr. for hos andre såkaldte "håndbyggere" ;o).

  Sagen i en nøddeskal er, at en bas dybest set bare er et stykke træ, og noget forarbejdning. Der er selvfølgelig faktorer som lagring af træet osv. der gør sig gældende, men jeg vover påstanden at alle seriøse byggere lagrer træet omtrent lige længe, og under samme betingelser. Al hardware osv. der måtte komme på er "lagervarer" som oftest bliver solgt til overpris.

  Så hvis man koger det ned bliver spørgsmålet langt henad vejen til : Hvor meget er du villig til at betale for... Et mærke ??.

  Torben.

  Svar på dette indlæg
 • 28-06-2005
  kl. 20:45

  Peter Laustsen

  Hardware...

  Hej igen!


  Det skal lige siges at det eneste hardware som ikke er Celinder's eget hjemmebyggede er de Shcaller tuners og straplocks som der sidder på bassen. De nyere preamps er bygget af et lille 1-mands selskab i Kbh. som hedder GreenGrove.

  - Ellers er ALT hjemmelavet, din påstand er ikke rigtig.

  Du KAN dog sammenligne din pointe med køb af fjernsyn fx. Du betaler mere for et B&O end for et andet mærke, her er designet en stor del af prisen, at du ikke har nogen estetisk sans overfor design er ikke min fejl. :-) (den var lidt skarp, undskyld)

  Svar på dette indlæg
 • 29-06-2005
  kl. 11:27

  Matias Bager

  Hmm

  Nu er det jo ikke fordi Sadowsky reklamerer med deres artist list... Den er faktisk ganske annonym.
  Jeg mener heller ikke der er "hype" omkring dem. Jeg kender ingen andre end mig selv der har én... Og de fleste kender dem slet ikke...

  Nej jeg har ikke prøvet en Stambaugh. Er den fed?

  Svar på dette indlæg
 • 29-06-2005
  kl. 18:02

  Torben Hedstrøm

  jow da !


  Den skam helt præcis som den skal være ;o), hvilket igen illustrerer min pointe lidt, nemlig at et håndbygget instrument (uanset hviken SERIØS bygger der har produceret det) jo er præcis det som kunden ønsker at det skal være... Ellers får man det jo lavet om ??!!.

  Well... var sq ikke for at starte en diskussion forfra :o).  Torben.

  Svar på dette indlæg
 • 30-06-2005
  kl. 12:35

  Matias Bager

  Enig...

  Jeg kan kun sige at jeg aldrig har prøvet en bas der falder mig så naturligt at spille på som min sadowsky... og det vil jeg sgu' gerne betale for...
  -Matt

  Svar på dette indlæg
 • 28-06-2005
  kl. 20:40

  Peter Laustsen

  Håndbygget...

  Hej Torben!


  Jeg er enig I at man ikke blir til en berømt bassist selvom man køber personens signature-bas. Den der signature-ting har aldrig været mig uanset.

  Når du snakker om at håndbyggede custom-basser er for dyre er det måske lidt forkert dog. Jeg har en 6-strenget Celinder Custom og har også betalt en del for den (selvom den var brugt). Hvis noget er bygget sådan at den kommende ejer bestemmer alle specs er det bare dyrt.

  Når basser er samlet på samlebånd er der ikke kræset så meget for detaljerne som når der bygges en håndbygget model, det siger jo sig selv. Jeg har personligt aldrig prøvet en samlebånds-bas som jeg har kunne lide bedre end dyrere (håndbyggede) basser. Der ER altså stor forskel på detaljerne.

  Hvis man tænker på timelønnen og prisen på en special-bygget bas tror jeg egentlig at det passer meget godt sammen.

  Efter min mening var verden et bedre sted hvis der kun fandtes håndbyggede basser! :-)

  Svar på dette indlæg
 • 28-06-2005
  kl. 21:29

  Torben Hedstrøm

  Tjah...


  Jeg tillader mig stadig at tvivle på hvorvidt hardwaren er hjemmebygget. De basser jeg kiggede på da jeg var derinde havde hardware om i mistænkelig grad ligner det der fabrikeres af ABM i tyskland. Jeg er da klar over at Der er punchet "Celinder" ned i metallet, men det gør det jo ikke til hjemmebygget :o).

  Det ville da iøvrigt, (igen efter min mening !), være pløk-hul-i-hovedet at tro at man kan lave hardwaren bedre end et firma der er specialiseret i den slags, og ikke laver andet. Det er ikke rentabelt... Hverken kvalitetsmæssigt, eller økonomisk :o).

  Jeg er fuldstændig enig med dig i at et håndbygget instrument er at foretrække, men jeg mener stadig at Celinders priser er fuldstændigt hen i vejret !. Det er lækre basser, bevares, men 40000 kr. er fælt mange penge for et stykke træ, uanset hvordan det ellers er forarbejdet !.

  Apropos, vil jeg da lige indskyde at den ene af de gange jeg var derinde, fik jeg tilbudt en rabat, såfremt jeg ville have kroppen i en af de træsorter han allerede havde "på lager" i udskåren form og det hele. Derpå blev fremvist et udvalg på ca. 20 kroppe i forskellige træsorter, men alle nøjagtigt samme form, og nøjagtigt lige store. Ville jeg have en af dem, ville vi snakke en pris på ca. 30000 dkk.

  Min pointe er denne : Det forekommer mig at disse kroppe stammer fra et maskinsnedkeri, som så i en eller anden forstand masseproducerer dem. Det behøver ikke at betyde ringere kvalitet, men det betyder dog at en stor del af "håndbyggeriet" kraftigt kan diskuteres, og den forlangte pris ligeså !. Sammenligner man derefter Celinders pris med en neck-through Mørch, (som jeg jvf. neck-though princippet vil påstå at der ligger flere arbejdstimer i), er Celinder stadig en del dyrere. Sammenligner jeg med at tage til USA, og få en ferie ud af det imens Chris Stambaugh bygger mig en bas er der stadig penge at spare !.

  Jeg ejer selv en 6 str. båndløs håndbygget bas af mærket Stambaugh... Den er superlækker og tåler gerne sammenligning med en Celinder. men koster en trediedel (inkl. fuld told og moms). Jeg betvivler ikke kvaliteten af Celinders basser... blot sammenhængen med prisen :o).

  Torben

  Svar på dette indlæg
 • 28-06-2005
  kl. 21:41

  thomas wknhg

  Ang M. Miller  Så spiller han på sin standart fremstillet (dog med indbygget bartolini pre-amp) Fender jazz bass fra 1977 nok omkring 99% af tiden, dog har han også indspillet med sin 5 strenget Sadowsky som lyder totalt intetsigende i forhold til hans Fender jazz, som man nok forbinder med hans karakteristisk lyd

  Svar på dette indlæg
 • 29-06-2005
  kl. 11:21

  Matias Bager

  Marcus Miller

  Hans Jazz er så blevet modificeret hos Roger Sadowsky... Ny hals og det er en Sadowsky preamp der sidder i den... Med bartolini pu's...
  Tror jeg nok ;)

  Svar på dette indlæg
 • 29-06-2005
  kl. 12:32

  thomas wknhg

  nej, Matias  Pre-ampen på MMs bas er en Bartolini og broen er Badass, alt andet er originalt
  Ellers tjek Marcus Millers egen side, der kan du finde oplysningerne

  Ang
  Celinder så syndes jeg at hans hardware ligner at det kommer fra Hipshot specielt broen
  Jeg har hørt en fugl synge om at han får kroppene skåret ud på et snedkerværksted, men det er der ikke noget galt i, ordet ”håndbygget” er jo fuldstændigt misbrugt, stort set ALLE billige basser der kommer fra østen er håndbygget, da arbejdskraften er meget billiger en maskiner, derfor er ordet håndbygget en floskel, derudover er nutidens computerstyret snedker maskiner uhørt præcise de kan skære ned til en marginal på 0.001 det derfor stort set alle fabrikanter af de gode mærker bliver skæret ud på maskiner, fordi det er meget mere præcis en hvis du skal gøre det i hånden.

  Svar på dette indlæg
 • 29-06-2005
  kl. 13:30

  Matias Bager

  Ok min fejl ;)

  Men det er stadig Roger Sadowsky der har modificeret den... ;)

  Svar på dette indlæg
 • 29-06-2005
  kl. 15:13

  Jens Villy Pedersen

  Håndbygget

  Det kan godt være begrebet håndbygget er udvandet. Men hvis jeg skulle købe et håndbygget instrument, skulle det være fordi det var et personligt håndlavet instrument, gerne med individuelt præg - så skidt med de 0,000001 milimeter.

  Men er de nu så gode de snedkermaskiner - jeg tror de fleste gode violinister vil foretrække et (ægte) håndbygget instrument.

  Som tidligere saxofonist ved jeg at en hovedrenoveret sax (lavet af en god reperatør) med stor sansynlighed er bedre end en splinter ny sax til 25.000.-.

  Svar på dette indlæg
 • 29-06-2005
  kl. 18:09

  Torben Hedstrøm

  enig, og uenig...


  Man skal nok også tage højde for at musikinstrumenternes materiale ændrer klang med tiden.

  Det er iøvrigt kilde til megen diskussion når man taler om lakker på basser/guitarer, idet nogle mener at visse lakker lukker træet for meget inde, og således forhindrer, (eller forlænger processen), at det bliver klangmæssigt "modent".

  Torben.

  Svar på dette indlæg
 • 29-06-2005
  kl. 14:53

  Svend Åge Drewsen

  Jeg tror...

  ikke at Marcus Miller ville bruge en mand, der laver totalt intetsigende basser, som fast rep. vel? :)

  Svar på dette indlæg
 • 29-06-2005
  kl. 15:13

  thomas wknhg

  att: Svend

  Læs mine indlæg i en helhed ;-)
  jeg skriver:
  som lyder totalt intetsigende i forhold til hans Fender jazz, som man nok forbinder med hans karakteristisk lyd

  Svar på dette indlæg
 • 29-06-2005
  kl. 15:26

  Svend Åge Drewsen

  ja ja :)

  okay da... :)

  Sadowsky går ellers for at være hamrende gode basser.
  Mon ikke det skyldes lidt at Marcus Miller ikke er helt med på at en bass har mer en 4 strenge? Som du ved, ændres bassens stabilitet og feel TOTALT ved at halsen bliver lidt bredere i forhold til tykkelsen. Han siger i hvertilfald at hann kun har prøvet én 5 str bass han kan acceter.

  Mvh
  Sv. Åge

  Svar på dette indlæg
 • 29-06-2005
  kl. 22:31

  Christian Houmann

  En dag væk og? --- Alt muligt!

  Det vigtigste ved en bass er om den ligger godt i hånden på dig selv og det selvfølgelig lyder godt! Håndbygget eller ej! Jeg synes personlig Celinders basser er super fede og ville utrolig gerne have en, men som sagt er de lidt pricey! Mine to Fodera'er var heller ikke billige, men jeg har aldrig spillet på andre basser som gjorde det for mig, som jeg ville ha. Jeg har besøgt Celinder og de lavede da selv deres kroppe. Det så det ihverfald ud til! Sadowsky Metro modeller er lidt billige bas som bliver lavet i Japan. Deres pickups og preamp og hardware er det samme som NYC modellerne. De vejer lidt mere. En kammerat har bestilt en Sadowsky Ultra Vintage metro og får den i august. Det glæder jeg mig sgu til. Bød på Metro på ebay i Tyskland, men blev overbudt i sidste øjeblik. Øv!

  Svar på dette indlæg
 • 01-07-2005
  kl. 10:48

  Morten Damkjær

  Ja, men...

  Peter Laustsen:
  "Efter min mening var verden et bedre sted hvis der kun fandtes håndbyggede basser! :-)"

  Håndbyggede basser er fede, men jeg har personligt ikke haft nogle endnu. Jeg har tre basser som jeg spiller på regelmæssigt og alle tre er masseproducerede. Det er en Warwick Corvette Proline, Fender Jazz Bass Plus V (båndløs, med Lace Sensor pickups, fra 1992) og en Musicman Stingray.
  Alle tre er forfærdelig fede basser, så også de masseproducerede basser kan være fede.

  jeg har ihvertfald pt. ingen god grund til at skifte min Warwick (main axe!) ud. Men en Mørch eller Celinder ville da være cool, men ikke nødvendig.

  Svar på dette indlæg
 • 04-07-2005
  kl. 21:29

  Peter Laustsen

  -> Morten!

  Hej igen!


  Jeg ved godt at man ikke kan hæe niveauet på basser lissom' min citation antyder.

  Du kan vende dem om og sige: "Hvis alle malerier var lige så smukke og uvurderlige som Mona Lisa, ville prisen jo dale."

  Hvis vi ikke har noget at drømme om (uanset om det er basser eller andet vi snakker om) så er der jo intet at "vente" på eller se frem til.

  Jeg er stadig meget pro-håndbyggede basser, men det betyder da ikke at jeg ikke kunne tænke mig en billigere bas til rock'n'roll, fx. en Gibson Thunderbird stemt H-E-A-D.


  Peace,

  Svar på dette indlæg
 • 09-01-2011
  kl. 21:04

  anker stang

  stango

  Jeg købte en 5 streng. bas vist nok i 99 hos Ch. Celinder. Den var færdig bygget og jeg fik den for ca. 19kg. og det er en meget fin bas, men den er ikke 12.000kr bedre end min 4 strenget Navigator som overgår Celinderen med flere længder.

  Problemet er at ud fræsningen til halsen er ikke særlig præcis, og er derfor godt skæv. Den virker også lidt løs i det hele. Efter at have den hjemme et par dage, afleverede jeg den i gen til efterspænding og justering.... så så jeg ikke bassen i 3 mdr. selv om at jeg ringede mange gange. Det viste sig så at den havde været en tur til USA på en Bas Messe.

  I et blad (magasin) om basser, så jeg gud hjælpe mig et billede af min bas??????? Den har nemlig nogle meget tydelige kende tegn. Hvis du Celinder læser dette. må du meget gerne købe denne bas tilbage. I tog røven på mig og det syntes jeg ikke at i kan være bekendt.

  Ikke længe efter at jeg endelig havde fået bassen tilbage, opdagede jeg at A strengen ikke gik lige igennem pos. mærkerne, og der var pludselig kommet et grimt hak i halsen som driller mig når jeg spiller på den, plus en del ridser, udover at man kan nemlig se på en slagpladen, at der er blevet slappet godt og grundigt på den.

  Ja Ja jeg bruger da den 5 strenget næsten dagligt, for det er i bund og grund en god Bas.
  Men der var ikke noget at gøre. Celinder ville ikke indrømme en grov fejl, som de ellers kritiserer andre fabrikater for.
  DE satte også en båndløs Navigator i stand for mig, som fik gribebrættet lakeret, men den er jeg stadig meget tilfreds med, det var til gengæld et godt stykke arbejde.

  Svar på dette indlæg
 • 27-01-2011
  kl. 12:27

  troels Hertz

  Celinder/Sadowsky

  Hej Christian.

  Jeg skal ikke gøre mig klog på hvad er 100% håndbygget og hvad der ikke er, men i hvert fald kan jeg bidrage med, at jeg har ejet en Celinder Custom 5. Det var en fin bas. Nem at spille på og god lyd. Jeg har også været indehaver af en Celinder Update 4. Endnu nemmere at spille på en 5'eren. MEN lyden blev jeg aldrig tilfreds med. Den lød faktisk kun godt med sprit nye strenge, og det jo godt blive dyrt i længden. Med bare lidt sure strenge, begyndte 'punch'et' at forsvinde. Stadig en masse bund, men en slap bund uden smæk på. Kedeligt!

  Nu har jeg købt en Sadowsky Metro J Vintage 4, og skulle jeg f.... have gjort for lang tid siden. Den koster det halve (17.000), og jeg sværger - jeg tror ikke at jeg behøver at skifte strenge strenge før de knækker. Det er den fedeste preamp jeg nogensinde har hørt og bassen spiller lettere end begge Celindere (Sorry Christian). Fantastisk bas, hvis eneste problem er, at spiller du forkert, selv i de dybe registre, kan du være sikker på at alle hører det :-) Jeg lod mærke til at nogen, i tidligere indslag, taler om hvilke stjerne der spiller på hvad osv. Det der slog mig ved Sadowsky var faktisk de klip på Youtube, postet af folk der stort set ikke kan spille bas, som alligevel har en killer sound med deres Sadowsky. Det synes jeg er tankevækkende :-)

  Jeg vil for en god ordens skyld tilføje, at også jeg har hørt skræk historier om Celinders service, men jeg er nu altid blevet behandlet pænt dem.

  Svar på dette indlæg
 • 30-12-2011
  kl. 21:34

  Dennis Heilesen

  Sadowsky vs. Celinder vs. Läkland

  Hej alle sammen

  Jeg vil lige tilføje mine ord til den her ret lange og gamle tråd, om ikke andet så er det jo stadig en interessant tråd.

  Jeg har nu haft muligheden for at prøve en Läkland Darryl Jones bass 4sound Aalborg, samt flere forskellige Sadowsky'er bl.a. en Will Lee model, Metro rv-4 model samt to fem strenget modeller tjek tonecontrol.dk, og selvfølgelig min helt egen Celinder Custom femmer.

  Jeg tænkte så at jeg ville komme med en lille udtalelse om dem her, det passer jo meget godt til den diskussion der er her.

  Først og fremmest vil jeg sige at der ikke er den store forskel på basserne lydmæsstigt, eller rettere sagt lyder de allesammen super godt, så for mig er det helt sikkert et spørgsmål om spilbarhed.

  Sadowsky basserne har jeg hørt meget om, jeg havde derfor en klart en forudfattet indstilling om hvor fede de skulle være, og blev nok også i den forbindelse lidt skuffet over dem, de er lyder rigtig rigtig fedt men jeg syntes ud af de tre mærker at det er sadowskyerne der helt klart er de 'tungeste basser' at spille på.
  Jeg syntes at spilbarheden var tung forstået på den måde at de er svære at komme rundt på, og med det mener jeg selvfølgelig i forhold til de andre basser som er nævnt her.
  Jeg kunne godt nævne specifikationer men tjek dem selv på tonecontrol.dk, faktisk var det de sidste basser jeg prøvede.

  Läkland Darryl Jones 4 str. er uden sammenligning den fedeste bass jeg har prøvet, som sadowskyerne lydder den rigtig rigtig pisse fedt, den er ualmindelig nem at spille på ,som sælgeren sagde blød som smør. Jeg kunne hvis jeg fik lov få flere timer til at gå sammen med den her fætter, men det tillader min lommeuldsfyldte pengepung ikke desværre. Men hvis man er på udkig efter en ny bass i denne her prisklasse ville det helt klart være den jeg ville foretrække og anbefale.
  Jeg prøvede også en fem strenget af samme navn dog lavet i Korea, Og det var mildt sagt også som blødt smør, dog ikke ligeså blødt, men om det var fordi det er en frem strenget eller fordi det er en koreaner ved jeg ikke.

  Min egen bass en custom Celinder 5 str. ligger umiddelbart imellem de 2 mærker hvad spilbarhed angår, jeg har haft den siden 1996, og den har været min tro følgesvend siden, jeg har mange gange tænkt på at skifte den ud med men nænner det ikke.
  Den er rigtig nem at spille på dog ikke i samme klasse som LDJ'en.
  Jeg er dog helt sikker på at den er en keeper.

  Næste gang skal jeg prøve en Fender Marcus signature, jeg har hørt den også skulle være rigtig nem at spille på?

  Svar på dette indlæg
 • 20-01-2012
  kl. 13:09

  Frederik Pedersen

  Frederik Pedersen

  www.youtube.com/watch?v=DTucm-UtZ_Y se den her jeg har lave den om det er af Medina

  Svar på dette indlæg

Skriv svar

Log ind eller opret en gratis konto for at tilføje indlæ til forumet.

Om Soundcheck | Annoncer | Kontakt | Jeg er lavet af BandBase.dk og GAFFA.dk