Cookie persondata politik for GAFFA A/S
Log ind eller opret en gratis konto
Vis trådoversigt
Del:
 • 14-11-2005
  kl. 16:29

  Paw Kristensen

  AKK Guitar uden pickup live!

  Hej!

  Jeg har en fantastisk dejlig akustisk guitar fra 70´erne som der ikke er pickup i. Jeg skal spille et live job, spørgsmålet er så:

  Kan jeg bruge min AKG C 3000 phantom power studie mikrofon til at mike den op med hvis jeg sidder bag mine EV S200 højttalere, eller går den uanset lige i og får det hele til at overstyre/runge/feedback?

  Smart løsning?

  Svar på dette indlæg
 • 14-11-2005
  kl. 20:40

  Søren Korsgaard

  Et par spørgsmål

  Hvad skal du spille? (stilart og volume)
  Hvor mange mennesker skal du spille for?
  Umiddelbart kan det setup du nævner sagtens fungere, hvis du bruger monitor så kan du køre din sang gennem der og kun lige en anelse guitar. Det erjo selvfølgeligt begrænset hvor meget du kan bevæge dig når du spiller på denne måde.
  Du kan evt vruge en ekstra mikrofon ved 12 bånd, eller eksperimentere med placeringen af din AKG. Der findes mange studie triks omkring mikrofonplacering og gengivelse af akustisk guitar.
  Friske strenge er nødvendigt da det i højere grad, end når der er monteret et mikrofon system, er guitarens akustiske lyd der bliver forstærket. Det er det selvfølgelig også med de andre systemer, men der er mange af dem der snupper lyden fra Stolen eller inde fra guitaren.
  Hvis du har mulighed for at låne eller leje en feedback destroyer kunne dette være en ekstra sikring.

  Svar på dette indlæg
 • 15-11-2005
  kl. 09:23

  Paw Kristensen

  Svar på spørgsmål

  Det drejer sig om musik til middagen til et bryllup. En kammerat og jeg på hver sin akustiske guitar, han har pickup i sin. Så det er stille og roligt underlægnings musik, vi har så en sangerinde og mig selv som også skal synge lidt til.

  Så du mener ikke at det kommer til at runge og opfange alt for meget, da det jo er en studie mikrofon?

  Vi kommer til at bruge et hjemmelavet in-ear system, så der bliver ikke monitorer - så der kommer feedbacken ikke fra.

  Mine EV- S200 højttalere spiller kun fremad, og kommer til at stå foran os.

  Svar på dette indlæg
 • 25-12-2005
  kl. 04:08

  Esben Alder Thomassen

  In-ear monitors

  Hej, Paw.
  Jeg faldt lige over, at du havde hjemmelavede in-ears. Hvordan gøres det? Er det let og er det billigt? Hvad kan man i fald spare?

  Svar på dette indlæg
 • 15-11-2005
  kl. 09:24

  Paw Kristensen

  Antal personer

  Der bliver cirka 100 personer.

  Svar på dette indlæg
 • 15-11-2005
  kl. 10:02

  Søren Alwan

  Hej Paw

  Det er altsammen rigtigt, hvad Søren skriver. Det burde kunne fungere med lidt fiflen mikrofonplacering, EQ osv... Men gør jer selv den tjeneste at tjekke det igenemm i videst muligt omfang hjemmefra!

  Du skal nok også indstille dig på at sidde/stå stiv som en saltstøtte gennem hele jobbet, da selv ret små ændringer i placering i forhold til mikrofonen kan give stor forskel i lyden.

  Mit bud er, at hvis du skal spille ret meget mere end ét af dén slags jobs, vil du garanteret meget hurtigt vælge at få sat et pickupsystem i din guitar...

  De bedste hilsener

  Søren Alwan

  Svar på dette indlæg
 • 15-11-2005
  kl. 13:04

  Paw Kristensen

  Pickup

  Tak for svarene.

  Hvad så hvis man vælger pickup løsningen, hvad giver den bedste akustiske lyd.
  Jeg er selv stor modstander af fishman lyden, som efter min mening ikke har ret meget med naturtro lyd at gøre.

  Og omvendt - en mikrofon til indbygning giver ofte ikke nok "styrke" eller volume.
  Så hvad er Jeres bud på en løsning?

  Svar på dette indlæg
 • 15-11-2005
  kl. 14:27

  Søren Alwan

  Det bedste bud ville være...

  - hvis du har mulighed for det - at slæbe din guitar med ind til Akustikken i Århus og tage en snak med dem. De er ikke uden grund Danmarks mest specialiserede forretning inden for akustiske guitarer. Prøv at tage en snak med Ole eller Anders derinde omkring dine lydmæssige ønsker. Så er jeg sikker på, at de nok kan hjælpe dig på bedste vis.

  Det rette pickup-system afhænger meget af faktorer som spillestil, guitarens egenklang og selvfølgelig ønsker om den endelige lyd.

  De bedste hilsener

  Søren Alwan

  Svar på dette indlæg
 • 15-11-2005
  kl. 19:49

  Søren Korsgaard

  Et par bud

  LR Baggs laver rigtig gode Mikrofon systemer. Der kan du få tre forskellige løsninger. Ibeam monteres indeni guitaren under stolen. Elements monteres i selve stolen M1 monteres i Lydhullet. Alle disse systemer kan du høre i Akustikken i Århus. Headway lyder også tæskegodt, men er mere følsomt overfor Feedback.(Jeg har lavet nogle test af mikrofon systemer til akustisk guitar som du kan læse under anmeldelser)MHT mikrofon placeringen så mindes jeg at kunne huske at det er bedst at vinkle den i forhold til lydhullet således at den ikke peger direkte ind i guitaren. Dette skulle reducere feedback. Men som Hr Alwan skriver tag og prøv det af før I skal spille til jobbet.

  Svar på dette indlæg
 • 16-11-2005
  kl. 19:05

  Søren Korsgaard

  Ekstra info

  Vi skal igang med en test af nogle nye pickupsystemer til akustiske guitarer. Jeg har lige hentet en helt ny pickup fra Georg L der også er til montage i lydhullet så det blvier spændende at A/B teste den med LR bAggs M1 modellen.

  Svar på dette indlæg
 • 16-11-2005
  kl. 21:10

  Søren Alwan

  FWIW

  Så hørte jeg for nyligt Jette Torps guitarist (???) spille med Jette Torp spille til et modeshow. Ganske vist spillede han på en gammel 00-Martin, som jo borger for en vis kvalitet. Men han havde simpelthen den fedeste lyd, jeg nogensinde har hørt, ud over et lille PA: dyb, varm og lækker - det modsatte af, hvad man tit hører i et piezo-system. Så jeg kunne ikke dy mig for at spørge ham efter jobbet (og der skal altså noget til, for jeg gør dette!), hvilket pickupsystem, han brugte. Og han svarede (og demonstrerede velvilligt), at det var et "stinkende normalt" Martin/Fishman Gold system...

  De bedste hilsener

  Søren Alwan

  Svar på dette indlæg
 • 26-12-2005
  kl. 10:35

  Søren Korsgaard

  Lidt off topic og dog

  Efter jul kan man hos Aage prøve en Martin D28 monteret med tre LR Baggs systemer. I-Mix med Ibeam og Elements og derudover deres M1 pickup til lydhuls montage. Det er nok de ypperste systemer, der er på markedet for tiden.

  Svar på dette indlæg
 • 23-03-2006
  kl. 23:15

  Jonas Rose Høeg

  c3000b

  har jo nyrekarakteristik. Jeg har set folk bruge den til sang, uden feedback, så det kan altså sagtens lade sig gøre. Prøv evt om du kan få fat i en c3000 (ikke b), da den har supernyre karakteristik. Fordelen ved at bruge den til sang er, at man ikke får smadret tænderne når fulde folk vælter ind i mikrofonstativet når man spiller til afterski i Val Torenz. Utraditionelt - ja, men effektivt.

  Svar på dette indlæg

Skriv svar

Log ind eller opret en gratis konto for at tilføje indlæ til forumet.

Om Soundcheck | Annoncer | Kontakt | Jeg er lavet af BandBase.dk og GAFFA.dk