Cookie persondata politik for GAFFA A/S
Log ind eller opret en gratis konto
Vis trådoversigt
Del:
 • 03-01-2008
  kl. 21:52

  Ove Dalgaard

  Konverteringstabeller

  Har købt et distortionkit hos Mad Amp og samlet hele mollevittten og surprise ingen lyd når man tænder for pedalen. Der er lyd i "off mode". Har målt og ganget og divideret uden resultat.Har mistanke til Ièren, idet jeg måler samme spænding på alle ben. Kan se det er en kinesisk ICèr (hedder det det) som er med i kittet. Har en del ICèr på lager men ved ikke hvilken, som evt kan erstatte kineseren (UA 741 CN). Kan se ud fra diagrammet, at kittet i sin tid blev leveret med en LM 741.
  Findes der en side på nettet, hvor man kan finde en evt tabel, der sammenligner div ICèr.

  Svar på dette indlæg
 • 03-01-2008
  kl. 22:20

  René Frederiksen

  UA741CN er en opamp, kan f.eks. købes her

  http://www.el-supply.dk/?Gid=&Vid=6062

  men kan sikkert også anskaffes hos elfa.dk, lavpriselektronik.dk osv

  Svar på dette indlæg
 • 03-01-2008
  kl. 22:22

  René Frederiksen

  +++++

  Lm741 kan også købes hos elsupply

  1,20 kr + moms

  http://www.el-supply.dk/?Gid=&Vid=5696

  Svar på dette indlæg
 • 03-01-2008
  kl. 23:10

  Søren Alwan

  Jeg må...

  erkende, at jeg faktisk ikke ved, hvad forskellen er. Men du kan ihvertfald bruge både UA-ersionen og LM-versionen. De kan fås i enhver elektronikforretning...

  M.v.h.

  Søren Alwan

  Svar på dette indlæg
 • 03-01-2008
  kl. 23:18

  Ove Dalgaard

  Blev ikke meget klogere...

  Men findes der ikke ude i den store verden, en tabel, hvor man kan holde disse ICère op mod hi
  nanden. Jeg ved godt de ikke giver samme output/hvad de skal have. Det jeg efterlyser er at få kredsløbet til at fungere og derfra, tager ørene over. Mega distortion eller bare laid back.

  Svar på dette indlæg
 • 03-01-2008
  kl. 23:39

  Søren Alwan

  Hej Ove

  Jo, det er der garanteret - ét eller andet sted ude i den store verden. Jeg ved bare ikke lige hvor...

  Og ang. vækkeur - nej, det har jeg ikke! Det hedder "overspringshandlinger for ikke at lave noget fornuftigt" (håber ikke, dem, hvis forstærker jeg burde arbejde på, læser med her...)

  Hmmm... det lyder sgis´me ikke godt, hvis din Pro får baghjul af en Blues Deluxe. Hvordan er sidstnævnte bedre?

  :-)

  Søren Alwan

  Svar på dette indlæg
 • 03-01-2008
  kl. 23:20

  Ove Dalgaard

  ps søren

  Svar på dette indlæg
 • 03-01-2008
  kl. 23:23

  Ove Dalgaard

  ps søren (fuck)

  Har du vækeur på indlæg..... Du er jo alle steder. Kanon. Skiftede højttalere i pro re-reverben nu er den ok, men men blues de luxeèn bedre. Laver en ny tråd........

  Svar på dette indlæg
 • 03-01-2008
  kl. 23:23

  Ove Dalgaard

  Svar på dette indlæg
 • 04-01-2008
  kl. 16:33

  Gary Madsen

  Diagram

  Hej Ove.
  Kan du linke til et diagram?
  Der findes garanteret mange andre opamps (udover 741), der umiddelbart kan bruges.
  Om det er en ua eller en lm eller andet, man bruger i denne sammenhæng, gætter jeg på er ligegyldigt. Bogstaverne angiver fabrikanten. Data er er stort set det samme.

  Gary

  Svar på dette indlæg
 • 05-01-2008
  kl. 00:21

  Søren Kempel

  vendt rigtigt

  ja nu tænker du sikkert at det er det dumt spørgsmål, men har du vendt det rigtigt, ? den kan jo være monteret sådan at den inveterer i stedet for ..... men du er nok inde på det rigtige at den er gået,

  Svar på dette indlæg
 • 05-01-2008
  kl. 12:33

  Gary Madsen

  Samme spænding på alle ben?

  Hmm. Hvor mange volt måler du Ove?

  Igen. Uden diagram, kan det være noget svært at gennemskue konsekvenserne af at den evt. er vendt forkert. Men samme spænding på alle ben tyder nok nærmere på at fejlen ligger et andet sted. Er spændingen på ben 7 den samme som på ben 4, er spændingsforsyningen kortsluttet!

  Gary

  Svar på dette indlæg
 • 05-01-2008
  kl. 12:52

  Gary Madsen

  - Altså spændingsforsyningen på chippen

  Gary

  Svar på dette indlæg
 • 05-01-2008
  kl. 20:53

  gert carlsen

  Hej Ove.

  En standardfejl som samme spænding på alle ben på en nysamlet opstilling plejer at vær at der mangler en stelforbindelse. Det er 99,99% sikkert at din IC er ok. Du skal da altid kunne måle nul på et af benene, nemlig ben 4 på en 741. Ben 7 er plus og der skal dumåle batterispændingen. Jeg har i sagens natur ikke set dit diagram, men det adskiller sig nok ikke ret meget fra de andre opstillinger der florerer over alt. Altså, uden at betragte dig som tungmen, så skal der være nul volt på ben 4 og batterispænding på ben 7. Ved ikke om det hjælper, men prøv det.
  Hilsen Gert

  Svar på dette indlæg
 • 06-01-2008
  kl. 00:02

  Torben Vendt Hansen

  741

  Aktive komponenter med samme typenummer er normalt kopier og kan erstatte hinanden og faktisk er de normalt også mere eller mindre identiske. Der er typisk tale om at een fabrik laver den første og så sælger rettighederne til andre. Så m.h.t. integrerede kredsløb vil der typisk være tale om samme kredsløb, samme masker og en tilsvarende proces. Derfor vil datablade oftest også være identiske. De forskelle der alligevel måtte være er næppe dokumenteret.

  Det man skal være opmærksom på når man køber er ikke så meget forbogstaverne (som angiver fabrikant); men mere de efterfølgende bogstaver som angiver hustype og forskellige sorteringer (f.eks. temperatur, forsyningsspænding og andre parametre).

  741 er en af de første succefulde OpAmps og er derfor blevet en industristandard. At der i dag findes langt bedre alternativer, hvoraf mange også er billigere, er en anden sag. Men det er jo heller ikke de bedste rør man bruger i rørforstærkere.

  Svar på dette indlæg
 • 06-01-2008
  kl. 00:21

  Søren Alwan

  Bedste rør..?

  Hej Torben

  Kunne du ikke lige uddybe den sidste sætning i dit sidste indlæg?

  M.v.h.

  Søren Alwan

  Svar på dette indlæg
 • 06-01-2008
  kl. 15:42

  Torben Vendt Hansen

  Tak Søren ;-)

  Jeg tænkte nok den ville vække nogen.

  Det jeg mener er at de rør der har overlevet i dag ikke nødvendigvis er de bedste. Man blev ved med at udvikle rør et godt stykke tid efter at transistorerne begyndte at dukke op. Mange af disse rør er givetvis langt bedre end deres forgængere. Men dels nåede de aldrig at få den store udbredelse og der nåede formentlig heller ikke at udvikle sig en konsensus om standard typer, sokler, spændinger osv. Så da rørene blev udkonkureret af transistorerne var det kun de gamle typer som blev produceret som reservedele. Og i dag hvor det stort set kun er musikere og HiFi nørder der bruger rør er det så kun et meget lille udvalg af nogle gamle modeller som har overlevet.

  Tilsvarende er der givetvis lavet i hundredevis af bedre OpAmps siden 741 blev introduceret, som allerede er udgået til fordel for andre.

  Svar på dette indlæg
 • 06-01-2008
  kl. 16:05

  gert carlsen

  Hej Torben.

  Hvad mener du der giver en bedre op-amp, set i.f.t el-guitarbrug?
  Hilsen Gert.

  Svar på dette indlæg
 • 06-01-2008
  kl. 18:01

  Torben Vendt Hansen

  OpAmp

  Til en forvrænger er 741 sikkert udemærket og jeg tro ikke nødvendigvis at man kan høre forskel med en anden type da det primært er de forvrængende elementer og evt. eq. som giver lyden. Min kommentar gik mere på at det er utroligt hvor meget gammelt skrammel der bliver holdt i live p.g.a. konservatisme. Og jo, jeg gør det også selv...

  Jeg er ikke ekspert ud i analog elektronik; men OpAmps er typisk specialiseret til forskellige funktioner så som lav støjstrøm, lav støjspænding, høj indgangsimpedans, lav forvrængning, lav offset fejl, lav udgangsimpedans, comperatorer osv. Afhængigt af hvad man skal bruge den til (hvor den sidder i kredsløbet osv.) vil forskellige typer være ideele. Forsyningsspænding er også en vigtig parameter.

  Et eksempel (ud af den blå luft) på en generelt bedre OpAmp kunne være LME49710. Den er beregnet til high end audio og har meget lavere forvrængning, lavere støjtal, bedre undertrykkelse af forsyningsstøj, højere indgangsimpedans osv. Den er faktisk samme pin-out som 741. Den er sikkert også betydeligt dyrere og at bruge en OpAmp med ultra lav forvrængning i en forvrængerpedal er vist at skyde kolibrier med clusterbomber :-)

  Jeg lod i øvrigt lige mærke til at LM741 i henhold til databladet krævede min. 10V forsyning, så faktisk kører man den uden for specifikationen på et 9V batteri.

  Svar på dette indlæg
 • 06-01-2008
  kl. 21:17

  gert carlsen

  Enig Torben, jeg skulle bare lige høre din

  holdning til 741. Den er ikke meget værd i musiksammenhæng, men den er god nok til ukritiske formål. TL070 familien er væsentlig bedre, med FET indgangstrin, bedre udgangstrin, lavere støj og større slewrate. Der er dog opamps der er endnu bedre. Alligevel blev jeg forbavsett over lyden i den Roland JC-77 jeg lige har købt. Den er OK som clean, selv om den er fyldt med gamle op-amps. Distortiondelen er så ikke noget at skrive hjem om. Som en dygtig fyr en gang skrev om guitarforstærkere: Det er ikke et spørgsmål om rør er bedre end transistorer eller op-amps til guitarforstærkere, det er kun et spørgsmål om konstruktionsmetoden, altså hvor godt du har styr på det du laver.
  Hilsen Gert.

  Svar på dette indlæg
 • 06-01-2008
  kl. 22:49

  Søren Alwan

  Hej Torben og Gert

  Torben: Kan du komme med et konkret eksempel på et "sentudviklet"rør, som på et helt konkret punkt ville være bedre på én eller anden måde i forbindelse med guitarforstærkere?

  Gert: Jamen, hvis det bare er et spørgsmål om at sætte tingene rigtigt sammen, hvorfor er der så ikke nogen, der endnu har lavet en transistor-guitarforstærker, som har formået at lyde bedre end - eller ihvertfald bare lige så godt som - de rørforstærkere, vi alle kender og elsker?

  M.v.h.

  Søren Alwan

  Svar på dette indlæg
 • 07-01-2008
  kl. 23:37

  Torben Vendt Hansen

  Hej Søren

  Nu var pointen jo at disse nye rør nåede at udgå inden de fandt vej ind i en forstærker, så at opstille et bevis for at de ville have været bedre er svært.
  Men alt andet lige gør bedre komponenter livet nemmere for en designer. Hvis f.eks. et rør uviser mindre støj, så er det da svært at se at det skulle skade. At det så måske er ligegyldigt fordi alt støjen kommer fra pickupperne er så en anden sag. Jeg ville dog undre mig hvis man ikke i det mindste kunne lave en lige så god forstærker. Det at rørene er mindre, kræver mindre strøm/spænding og har længere levetid ville i hvert fald under alle omstændigheder give nogle fordele. Normalt er nyere komponenter også billigere så her er endu en fordel.

  Jeg har da også bemærket at mange HiFi nørder vælger mere eksotiske rør. Selv har jeg Seymour Duncans Twin Tube pedal som også bruger nogle nyere rør og selv om den ikke er en åbenbaring er det dog den bedste rør pedal jeg har hørt.

  De tidlige guitarforstærkere brugte også forskellige typer forforstærkerør til forskellige formål, hvorimod de fleste i dag bruger een type hele vejen igennem. Det er da ikke en løsning man er kommet frem til fordi det lyder bedre; men fordi det gør det nemmere at skaffe komponenter. At den teknologi der tilfældigvis var til stede samtidig med at de første elektriske guitarer blev lavet også skulle vise sig at være den bedst tænkelige er meget, meget usandsynligt (men selvfølgelig ikke umuligt).

  P.S: Beklager at vi på denne måde har bortført din tråd Ove...

  Svar på dette indlæg
 • 08-01-2008
  kl. 00:27

  Søren Alwan

  Hej Torben

  Jamen, jeg er sådan set helt enig med dig... :-)

  Jeg fiskede såmænd bare for, om du var bekendt med andre rørtyper, som i virkeligheden var bedre egnet eller havde bedre data end f.eks. de ECC83-rør, som jo bruges i 99% af alle forforstærkertrin i de gængse guitarforstærkere...

  Jeg har f.eks. set hifi-forstærkere, som var designet rundt om lidt mere "eksotiske" udgangsrør (jeg MENER, at det konkrete eksempel, jeg tænker på, var med EL83-udgangsrør, but don´t shoot me), fordi gode NOS-eksemplarer af dette rør var langt billigere end tilsvarende eksemplarer af det mere udbredte og derfor eftersøgte EL84.

  Jeg har også set dét argument fremført, at hvis en vis Leo Fender havde valgt at bygge sine første guitarforstærkere op omkring f.eks. 2A3-trioder, havde elektrisk guitar "som vi kender den i dag" lydt meget anderledes...

  Difficult to say..!

  De bedste hilsener

  Søren Alwan

  Svar på dette indlæg
 • 06-01-2008
  kl. 18:52

  Ove Dalgaard

  Hej alle gode frænder...

  Det drejer sig om en ganske simpel distortion pedal, Das Plus V2 fra www.madamp.de ( et sted skal man begynde). Alle diagrammer og layouts kan findes her.
  Fandt en fejl, have overset en "lus" på switchen. Da den blev loddet på, var der lyd igennem pedalen. Når man så skifter til "distortion-mode" er der helt stille. Det skal siges at før lusen blev loddet på, kunne jeg slå strengene an uden noget skete, og så ganske svagt, efter få sekunder høre der var meget svag lyd. Har desværre i skrivende stund ikke tid til at checke andre gode fejlsøgningsmuligheder igennem, men lover at komme tilbage.
  og tusind tak alle........

  Svar på dette indlæg
 • 06-01-2008
  kl. 21:51

  gert carlsen

  Hej Ove, kig lige her.

  Du skrev tidligere at du havde samme spænding på alle ben på din opamp. Så er der noget galt omkring batteriet. 1. Lyser din lysdiode? Hvis, så har du forbundet det ene af dine stik rigtigt.
  2. Når dioden lyser, så må du enten have vendt din opamp forkert eller have en dårlig lodning. Der SKAL være 0V(nul volt) på pin 4, basta.
  Hilsen Gert

  Svar på dette indlæg

Skriv svar

Log ind eller opret en gratis konto for at tilføje indlæ til forumet.

Om Soundcheck | Annoncer | Kontakt | Jeg er lavet af BandBase.dk og GAFFA.dk