Cookie persondata politik for GAFFA A/S
Log ind eller opret en gratis konto
Vis trådoversigt
Del:
 • 05-05-2012
  kl. 10:28

  Mr. Deepman

  Hvordan får jeg den bedste instrument-lyd?

  Jeg har et lille hjemmestudie, hvor jeg arrangerer og indspiller numre med Cubase 6. Sangstemmer og guitar indspilles som audio-spor og øvrige instrumenter (trommer, percussion, bas, flyder, klaver mm. laver jeg som MIDI-spor i Cubase. Som lydkilde til MIDI-sporene benytter jeg for klaverets vedkommende mit Yamaha P-200 og for de øvrige instrumenters vedkommende mit Roland XV-3080-lydmodul.

  Jeg vil gerne høre, om der er nogen herinde, der kan sige noget om, hvad jeg bør bruge som lydkilde til mine midi-spor, for at få den bedste kvalitet af lyd til mine MIDI-instrumenter. Jeg har længe troet, at man laver den bedste lyd, ved at lade Cubase styre externe lydmoduler/synthesizers og el-klaver via MIDI-interface, men for nylig har en musikforhandler fortalt mig, at med den måde jeg laver musik på, så vil jeg få meget bedre instrumentlyde ved at investere i virtuelle software-instrumenter (VST).

  Er der nogen her, der har erfaringer med dette? Er det rigtigt, at jeg vil få bedre tromme-, bas-, klaver-lyd mm. ved at købe software-pakker med VST-instrumenter, i stedet for at lade mine MIDI-spor styre nogle eksterne lydmoduler?

  Og er der i givet fald nogen der kan anbefale nogle gode software-pakker, som giver nogle rigtig gode instrumentlyde? Prisen er mig ligegyldig, jeg skal bare have den bedst mulige lyd ud af det.

  Mvh
  Daniel

  Svar på dette indlæg
 • 05-05-2012
  kl. 16:12

  Torben V.H.

  VSTi

  Lige som lydmoduler og keyboards kommer i forskellige kvaliteter (og med forskelligt fokus) gælder det også virtuelle instrumenter. Det er måske lidt nemmere at redigere og automatisere et VSTi end et eksternt lydmodul - på den anden side kender du jo dit lydmodul.

  Hvis du har Cubase følger der allerede nogle virtuelle instrumenter med og du kan finde gratist plug-ins på nettet. Så prøv at lege lidt med dem. Kommercielle plug-ins er ikke nødvendigvis så dyre (500-1500 DKK er en meget almindelig pris); men da de bedste er dem som er specialiseret til et (eller nogle få) instrumenter løber det naturligvis hurtigt op.

  Mit umiddelbare gæt ville være dine keyboard lyde sikkert er fine; men at trommer og bas ikke helt lyder rigtigt.

  Til bas er der mange der regner Spectrasonics Trillian som den bedste plug-in.

  Til trommer er der mange bud. NI Battery har mange indstillinger, er let at bruge og har både akustiske og elektroniske trommer m.m. Er du kun til akustisk trommelyd giver produkterne fra Toontrack (EZ/superior drummer), og FXpansion (BFD) m.fl. nok en mere autentisk lyd.

  I alle tilfælde gælder det om at lære hvordan de brugs. Prøv at søge på nogle af de ovennævnte på YouTube (nogle enkelte links nedenfor):

  http://www.youtube.com/watch?v=z7bWkwYNzdg&feature=related
  http://www.youtube.com/watch?v=GU8c5Kx_F0Q
  http://www.youtube.com/watch?v=ryC2_KMTK0s
  http://www.youtube.com/watch?v=XokTGqjEeLM&feature=related

  Svar på dette indlæg
 • 06-05-2012
  kl. 01:20

  Mr. Deepman

  Tak skal du ha' for rådene.

  Faktisk synes jeg at trommerne i mit lydmodul lyder rimelig godt. Bassen er også sådan rimelig.

  Derimod er jeg ikke tilfreds med lyden af fløjte og kor (aah-lyd). Det skurer simpelthen lidt i ørerne, når jeg lader dem indgå i et arrangement.

  Jeg har brug for noget god aah (altså stemme) til at lægge i baggrunden af sange, og af og til benytter jeg en pan-fløjte i mine arrangementer. Det er som om lyden er luft-agtig eller hvad man skal sige - og pan-fløjten lyder nærmest ubehagelig hæs.

  Måske har du kendskab til noget VST-software, der kan lave disse lyde rigtig godt?

  Svar på dette indlæg
 • 06-05-2012
  kl. 15:36

  Torben V.H.

  Pas

  Jeg har ikke haft brug for nogen af delene så jeg ved ikke hvad der præcis findes.

  Kan du leve med en meget retro lo-fi lyd har mellotroner jo typisk haft disse to lyde indbygget - IK laver f.eks. en plug in der hedder SampleTron.

  Jeg mener at have set at der findes biblioteker med klassisk kor. Der blev også lavet et par plug-ins der kom tæt på at kunne synge for et par år siden - tror det ene hed Tina. Anmelderne mente at det stadig ikke lød 100% overbevisende til solo; men at man kunne lave troværdige korstemmer. Er du mere ude i nogle syntetisk stemme er der givetvis mange muligheder; men jeg aner ikke hvad de hedder!

  Endelig findes der også sample/loop biblioteker som i sagens natur er meget troværdige; men du kan ikke komponere frit som med et instrument.

  Svar på dette indlæg

Skriv svar

Log ind eller opret en gratis konto for at tilføje indlæ til forumet.

Om Soundcheck | Annoncer | Kontakt | Jeg er lavet af BandBase.dk og GAFFA.dk