Cookie persondata politik for GAFFA A/S
Log ind eller opret en gratis konto
Vis trådoversigt
Del:
 • 15-02-2013
  kl. 11:08

  Jesper Bøgeskov

  Fodpedal til bypass af Vox AC30CC2 effekt loop

  Jeg overvejer at begynde at bruge mit effect loop på min Vox AC30CC2 sammen med nogle effekter i min POD XT. Primært som add-on til et par numre - ikke som primære effekter - da jeg hovedsageligt anvender kvalitets effektpedaler foran forstærkeren.

  I samme hug vil jeg gerne kunne afkoble effekt loopet via en fodpedal, når det ikke er i brug, idet jeg fornemmer en lydforskel når loopet er aktiveret og selve POD XT-effekten er deaktiveret (dvs. slukket).

  Bag på forstærkeren sidder der en switch, hvor effect loop'et manuelt kan vælges til og fra. Vil det være muligt at lave en modificering på forstærkeren, så dette kan gøres via en fodpedal?
  Og har nogen af jer erfaringer med det, og evt. en idé om, hvad det kunne koste at lave?

  Glæder mig til at høre fra eksperterne :o)

  VH Jesper

  Svar på dette indlæg
 • 15-02-2013
  kl. 14:35

  René Shelløe

  Jeg er godt nok ikke en af "eksperterne", og jeg ikke engang selv en ac30, men at dømme efter dette: http://www.bymcomunicacion.com/pvecino/Esquema_Vox_AC30CC2_CC2X.pdf
  er det nemt at lave. Men hvorfor ikke bare bruge en eller anden form for almindelig bypass-pedal, og så spare bøvlet med at ændre inde i forstærkeren. En true-bypass pedal er dælme nem at strikke sammen. En Boss LS-2 kunne f.eks. også klare jobbet. Den vil til og med kunne bruges som en booster som en ekstra lille bonus. Under alle omstændigheder, med mindre vi taler et relæstyret bypass, skal du have lydsignalet ud og løbe i kablet ud til pedalen der skal skifte og tilbage igen. Så hvorfor ikke bare bruge de kabler der allerede er trukket?

  Svar på dette indlæg
 • 15-02-2013
  kl. 14:50

  Jesper Bøgeskov

  Bypass switchen

  Hej Rene
  Det vil selvfølgelig kunne virke, hvis jeg bruger en looper. Men sagen er jo, at switchen bag på forstærkeren så skal være aktiveret hele tiden - med det det så evt. gør ved lyden. Jeg vil afprøve denne metode lidt nærmere - med en god TB looper.
  VH Jesper

  Svar på dette indlæg
 • 15-02-2013
  kl. 16:42

  Søren Alwan

  Hmm...

  Nu skal jeg absolut heller ikke gøre mig til ekspert. Men umiddelbart ville jeg vurdere, at mens alt selvfølgelig er muligt, ville målet og midlet ikke rigtigt stå i et nogenlunde forhold til hindanden. For det er ikke noget, man liiige gør, hvis det skal laves ordentligt. Vi taler om, at man skal have bygget ét eller andet form for fjernstyret switching-kredsløb (f.eks. med et relæ) ind i forstærkere samt have strømforsynet dette.

  Så svaret må være, at det nok er muligt. Men det er noget bøvl. Og billigt er det næppe heller...

  M.v.h.

  Søren Alwan

  Svar på dette indlæg
 • 15-02-2013
  kl. 20:34

  René Shelløe

  Prøv at sætte en kort ledning imellem send og return bagpå forstærkeren. Hvis du kan høre forskel på om lyden går igennem ledningen eller ej, så er det ikke nemt at lave noget der vil stille dig 100% tilfreds. Så er du, som Søren skriver, tvunget ud i noget relæ-lignende hvis det skal være "true-bypass", og dermed også mere gøgl der kan fejle...

  Svar på dette indlæg
 • 15-02-2013
  kl. 21:29

  Søren Alwan

  Undskyld.

  Men hvilken forskel skulle et gøre at sætte et kort kabel i loopet?

  M.v.h.

  Søren Alwan

  Svar på dette indlæg
 • 15-02-2013
  kl. 21:42

  René Shelløe

  For at teste om det at benytte loopet virkelig udgør en forskel i lyden, eller om forskellen ligger et helt andet sted

  Svar på dette indlæg
 • 16-02-2013
  kl. 02:28

  Søren Alwan

  ???

  Ikke forstået...

  Du mener altså, hvis jeg ellers forstår dig ret, at forskellen i lyd skulle ligge i, om lyden skal gå igennem et kort kabel, eller om den skal gå igennem en kobberbane på en printplade (hvilket er tilfældet, hvis du aktiverer loopet uden at sætte noget i det)..? Jeg vil tillade mig at tvivle kraftigt på, at det er her, man skal finde forklaringen på, at lyden ændres, når loopet aktiveres.

  Når man aktiverer loopet - hvad enten der er sat noget i det eller ej - putter man samtidig en hel "monkey ranch" af operationsforstærkere og tilhørende kredsløb ind i sin signalkæde (som dog heller ikke er 100% "rør-jomfruelig" i forvejen). Og jeg er ret sikker på, at dét har mere med sagen at gøre, end om man sender signalet igennem det éne eller andet korte stykke kobber. Men jeg kan da tage fejl...

  M.v.h.

  Søren Alwan

  Svar på dette indlæg
 • 16-02-2013
  kl. 02:35

  Søren Alwan

  Og...

  for fuldstændighedens skyld skal det da lige tilføjes, at selvom buffer- og pull up-trinnet til loopet så havde været lavet med rør, havde det garanteret stadig kunnet høres, når man koblede dette kredsløb ind i signalkæden. Det er ifølge min opfattelse omsonst at tro, at man kan sætte et noget som helst bud på det ovennævnte kredsløb, der er grundstenen i ethvert effektloop, ind i signalvejen og samtidig bevare den oprindelige lyd 100%.

  M.v.h.

  Søren Alwan

  Svar på dette indlæg
 • 16-02-2013
  kl. 08:25

  kim henriksen

  Jesper:

  Loopets indflydelse på lyden er den identisk alt efter, om du bypass' er på Pod, eller om du blot aktiverer/deaktiverer loopet uden at have sat noget til ? Her er det fint at prøve med et patchkabel i loopet, som også er foreslået i tråden. Altså kan det du oplever primært stamme fra f.eks. bypass af Pod eller ?


  Svar på dette indlæg
 • 16-02-2013
  kl. 13:21

  Søren Alwan

  OK...

  Jeg skal åbenbart lige forstå det her rigtigt:

  Er problemet ikke, at forstærkeren lyder forskelligt, når dens loop er aktiveret eller ej? Altså om man har loopet tændt via omskifteren på selve forstærkeren...

  M.v.h.

  Søren Alwan

  Svar på dette indlæg
 • 16-02-2013
  kl. 13:47

  René Shelløe

  Mit foreslag går udelukkende ud på at "konkludere" om det er lyden af forstærkerens loopkredsløb eller bypass på hans pod xt der bidrager til den ændrede lyd. Sådan som jeg læste det første indslag var pod'en koblet til forstærkeren (omend sat i bypass) imens loopet var aktiveret.
  Hvis lyden uden pod'en er ok, og her kom patch-kablet ind i billedet, så ville det være nemt fikset med en ekstern true-bypass box. Jeg vil tro at det længere kabeltræk ikke er et problem for lyden. Jeg går ud fra at VOX har tænkt sig om her...

  Jeg aner ikke om stikkene på forstærkeren er lavet med et switch, sådan at send og return kobles sammen hvis der ikke indsættes noget kabel. Sådan er det på mine forstærkere, men ingen af dem har en kontakt til at koble loop til og fra. Men hvis forstærkeren er lavet sådan, så er jeg da enig med Søren i at det ingen rolle spiller om der indsættes et kort kabel eller ej.

  Svar på dette indlæg
 • 16-02-2013
  kl. 19:17

  Søren Alwan

  Nej.

  hvis ellers virkeligheden stemmer overens med diagrammet, er det ikke nødvendigt at sætte noget kabel i.

  M.v.h.

  Søren Alwan

  Svar på dette indlæg

Skriv svar

Log ind eller opret en gratis konto for at tilføje indlæ til forumet.

Om Soundcheck | Annoncer | Kontakt | Jeg er lavet af BandBase.dk og GAFFA.dk