Cookie persondata politik for GAFFA A/S
Log ind eller opret en gratis konto
Vis trådoversigt
Del:
 • 17-02-2015
  kl. 18:25

  Morten Jacobsen

  Lydtryk

  Har lidt problemer med Lydtryk, altså styrken fra min forstærker. Jeg har forstærkeren stående bag mig men vinklet ca 45 grader hen i mod trommeslageren. Vi kører en tråd fra forstærkeren til pa. Fra venstre mod højre står bas, trommer og lidt længere fremme men dog mere mod højre guitarsang og en ekstra guitarist. Problemet er at jeg der hvor jeg står kan høre en hel masse bas og en del trommer men næsten ingen guitar. Kun sangen kan jeg høre fra pa. Jeg får hele tiden at vide at jeg skal skrue lidt højere op, men det gør det bestemt ikke bedre. Spiller på GK anlæg med 4*10 + 1*15. Det buldrer og brager løs i min side og i den modsatte står 2 guitarister og kæmper lidt mod hinanden. Men selv trommeslageren vil gerne have mere lyd og jo mere jeg drejer anlægget jo sværere har jeg ved at spille med lidt feeling. Nogen ideer til hvad man kan gøre. Mit eget forslag er blevet stemt ned, for jeg vil pege forstærkeren hen i mod mig selv, ligesom guitaristerne peger deres forstærkere hen i mod sig selv og vil de ha mere bas må de bare købe en basforstærker og sætte under guitarforstærkeren. Nogen forslag?

  Svar på dette indlæg
 • 17-02-2015
  kl. 18:45

  Søren Alwan

  F.eks.

  Monitorer?

  M.v.h.

  Søren Alwan

  Svar på dette indlæg
 • 22-02-2015
  kl. 15:00

  Morten Lyse Pedersen

  Det lyder for

  mig som om I kæmper den klassiske volume-krig.

  Og først som sidst. I løser ikke noget som helst ved at købe flere bas-forstærkere. Søren foreslår monitorer og som en del af løsningen er det helt fint. Køber i bare monitorer og smider på, tror jeg bare problemet forværres.

  Du siger du spiller på et GK stack, og det buldrer vældigt hos dig, men for lidt ved trommeslager og guitarister. Og sangen kan du høre fra PA'et. Right..?

  Du beskriver også, at guitaristerne står og kæmper lidt med hinanden og det er nok dér, hunden ligger begravet. - Jeg har på engelsk hørt det udtrykt som "It's so loud, but I can't hear anything."

  Så længe lyden på scenen er en intern kamp, kommer I ingen vegne. I må sætte jer sammen og enten få fundet løsninger alle kan leve med, eller acceptere at det ikke bliver bedre. Uanset hvor fedt I spiller, vil jeg tillade mig at tvivle på at den interne lydtrykskrig gør oplevelsen bedre for et evt. publikum.

  I kunne ikke ændre setup'et så I havde bas og trommer nogenlunde midt i, og så flankerer med guitarister..?

  Mvh;
  Morten Lyse

  Svar på dette indlæg
 • 11-03-2015
  kl. 12:33

  Henning Højen

  Problemer med at høre

  En generel regel er, at kan man ikke høre, hvad de andre spiller, er årsagen som regel, at man selv spiller for højt - - -

  Svar på dette indlæg
 • 22-02-2015
  kl. 19:13

  Søren Alwan

  Helt...

  enig i, hvad Morten skriver.

  Det var måske også meget smart lige at starte med at få klarhed over, om vi taler om et "baggearsjob-setup", hvor forstærkerne både skal fungere som lydkilde for musikere og publikum samtidig, eller om I bliver mic´ed op, så problemerne i først omgang "kun" handler om jeres muligheder for at høre hinanden.

  M.v.h.

  Søren Alwan

  Svar på dette indlæg
 • 23-02-2015
  kl. 17:32

  Morten Jacobsen

  Tak

  Takker for svarene. Ingen tvivl om at hvis basforstærkeren stod mit på scenen måske en anelse bag trommeslageren og med de 2 guitarister foran vil det nok være det optimale. Der er nok lidt kamp imellem os og det gør det bestemt ikke bedre, omvendt har man jo også lov at være kritisk og ikke bare "følge med".

  Svar på dette indlæg

Skriv svar

Log ind eller opret en gratis konto for at tilføje indlæ til forumet.

Om Soundcheck | Annoncer | Kontakt | Jeg er lavet af BandBase.dk og GAFFA.dk